Sari la conținut

Remedii rapide de a scăpa de afte bucale. Reduc cu 95,5% durerea încă din prima zi

Din cuprinsul articolului

Remedii rapide de a scăpa de afte bucale. Aftele bucale sunt leziuni dureroase sau răni deschise care apar în gurii, pe buze, obrajilor, limbă și gingii. Aftele bucale se vindecă de la sine în câteva zile până la câteva săptămâni.

Unul dintre cele mai eficiente remedii care grăbesc vindecarea aftelor bucale este mierea organică. Cercetătorii de la Universitatea Salman din Arabia Saudită au împărțit un grup de 94 de persoane care sufereau de afte bucale, în trei categorii. Pe cei din prima categorie i-au rugat să aplice miere organică pe aftă, pe cei din a doua categorie i-au rugat să aplice o cremă cu corticosteroizi pe afte, iar pe cei din a treia categorie i-au rugat să trateze aftele cu o cremă preparată în laborator.

După patru zile rezultatul a fost următorul: cei din primul grup au scăpat complet de afte, în timp ce persoanele din celelalte două categorii au reușit să elimine aftele abia după opt zile. Mai mult decât atât, mierea organică a redus cu 95,5% durerea încă din prima zi, potrivit doc.ro.

Proprietățile antibacteriene, dar și calmante ale mierii vindecă rapid aftele. Aplică un strat generos de miere pe suprafața aftei, folosind un bețișor de urechi, de cel puțin două ori pe zi.

  1. Sare de mare și apă oxigenată. Atât sarea de mare, cât și apa oxigenată au proprietăți antiinflamatoare și antiseptice. Dizolvă deci două linguri de sare de mare și două de apă oxigenată într-un pahar cu apă călduță și folosește-l pentru a-ți clăti cavitatea bucală. Repetă operațiune de două ori pe zi și aftele vor dispărea ca prin minune.
  2. Tinctură de lemn dulce. Nu numai că are proprietăți vindecătoare și stimulează regenerarea pielii, însă tinctura de lemn dulce formează și un strat protector deasupra aftei, pentru a grăbi vindecarea acesteia. Dizolvă o lingură de tinctură de lemn dulce într-un pahar cu apă. După două ore, clătește-ți gura cu o parte din amestecul preparat și repetă operațiunea de câte ori poți pe parcursul zilei.
  3. Ulei de cocos și miere. Uleiul de cocos are proprietăți calmante, iar efectul se instalează instantaneu. Amestecă o lingură de ulei de cocos cu o linguriță de miere. Folosește o parte din acest amestec pentru a aplica un strat protector pe aftă. Lasă amestecul să acționeze preț de cinci minute, apoi clătește-ți gura dacă simți nevoia. Reaplică tratamentul cel puțin de două ori pe zi.
  4. Ceai de mușețel. Mușețelul este renumit pentru virtuțile sale vindecătoare. Bisabololul, cunoscut și sub denumirea de levomenon, care se regăsește în mod natural în mușețel, reduce inflamația și are proprietăți antiseptice. Așadar, mușețelul nu numai că grăbește procesul de vindecare al aftelor, însă calmează și durerile provocate de acestea. Înmoaie un pliculeț de ceai în apă caldă sau rece, preț de un minut, apoi aplică pliculețul direct pe aftă și lasă-l să acționeze aproximativ cinci minute. Repetă procedeul la nevoie.
  5. Echinacea. Proprietățile de vindecare a rănilor și de stimulare a imunității ale Echinaceei pot ajuta să vindece aftele sau să prevină formarea lor. Pentru utilizare, adaugă aproximativ 1 linguriță de echinacea lichidă la părți egale de apă caldă. Clătește gura cu această soluție timp de aproximativ 2 minute. Clătirea gurii cu ceai de echinaceea poate fi, de asemenea, benefică. Repetă oricare dintre cele două tratamente de până la trei ori pe zi.

Reguli de igienă de respectat în afte


Dacă te confrunți cu afte, este foarte important să urmezi și anumite reguli de igienă:

  • Clătește-și bine gura cu apă sărată.
  • Ai grijă să-ți schimbi periuţa de dinţi și să folosești una nouă în fiecare zi, până la dispariţia infecţiei.
  • Evită folosirea apelor şi spray-urilor de gură.
  • Este important să consumi iaurt simplu, care contribuie la restabilirea nivelurilor de bacterii bune din cavitatea bucală.

Cauzele apariției aftelor

  • Consumul unor alimente care irită mucoasa bucală;
  • Dereglările hormonale;
  • Aciditatea în exces în cavitatea bucală;
  • Mușcarea accidentală a interiorului obrazului;
  • Stresul;
  • Deficitul de vitamina B, C sau fier.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel