Sari la conținut

Revoltă la Spitalul Floreasca: „Suntem umiliţi şi daţi afară din spital să vină Iohannis şi mama stă de la 11 să aștepte salvarea?”

klaus iohannis in vizita la spitalul floreasca
sursa foto: Fanatik
rude pacient floreasca

Venirea președintelui Klaus Iohannis la Spitalul Floreasca a stârnit indignarea unor membri ai familiilor cărora li s-a refuzat accesul în spital, iar rudele nu au fost lăsate să aibă acces. Acesta este și cazul unei doamne a cărei mamă, ce necesita un consult oncologic urgent, a fost trecută pe lista de așteptare la ora 11 dimineața.

La trei zile de la dezastrul de la Crevedia, președintele României, Klaus Iohannis, s-a deplasat la spitalul Floreasca, unde sunt tratați o parte dintre răniți.

Această vizită a șefului statului a generat indignare în rândul unor apropiați care au fost alungați din spital, cu toate că rudele lor aveau nevoie în mod urgent de lucruri personale și chiar de o consultație de specialitate în alte secții ale spitalului. Acesta este și situația unei femei a cărei mamă, care are probleme medicale grave, a fost pusă pe o listă de așteptare încă de la ora 11.00, pentru a se acorda prioritate vizitiei președintelui Klaus Iohannis.

„Rușine poporului român, rușine toleranței. Nu faceți nimic pentru noi și generațiile viitoare”

„Suntem umiliţi şi daţi afară din spital? Pentru ce? Ca să aștept să vină Iohannis şi mama sta de la 11 să aștepte salvarea să o ducă acasă? Nu m-ați lăsat cu o pereche de pampers să-i aduc să o schimbe și voi îl aplaudaţi pe Iohannis? Rușine poporului român rușine toleranței, rușine vouă că stați în tăcere și acceptați voi această umilință. Nu faceți nimic pentru noi și generațiile viitoare. Doar sunteți martori tăcuți. Rușine poporului român”, spune femeia revoltată care nu a fost lasată sa intre la mama ei, pe motiv că preşedintele Klaus Iohannis se află în vizită la victimele exploziei de la Crevedia, internate la Spitalul Floreasca.

klaus iohannis in vizita la spitalul floreasca
sursa foto: Fanatik

Femeia a relatat mai departe condițiile grele în care medicii, asistentele şi infirmierele lucrează fără sistem de ventilație. Mai mult aceasta a încercat să îi propună preşedintelui să vadă condițiile cu adevărat din spital, acolo unde este internată şi mama ei, potrivit Antena 3.

„În spital nu funcționează sistemul de ventilație. Pacienţii şi medicii stau la 40 de grade”

„Veniți pe secție să vedeți ce echipă de medici straluciți sunt la ortopedie. Medicii lucrează în condiții la 40 și ceva de grade în saloane pentru că nu funcționează sistemul de ventilație.

Nu mai am forță să vă explic și să vă dau indicații legate de tratamentul medical pe care mama mea l-a primit. Au fost exemplari, Ştiți ce mă nemulțumește? Umilința pe care noi o tolerăm? Știți câți aparținători sunt acolo? O grămadă! Știți ce fac? Suportă în tăcere și splâng. Sistemul de ventilație este nefuncțional de multă vreme. Asistentele stau în niște condiții execrabile din punct de vedere al condițiilor de ventilație. Infirmierele de asemenea, curg transpirațiile pe ele ca să-i dea mamei mele medicație și să-i schimbe pampersul. Și vi se pare normal?

„Am încercat să-l iau pe președinte în spital cu adevărat, pe secţia de oncologie!”

Eu am încercat să-l iau pe președinte în spital cu adevărat. Mie mi s-a spus așa de către toată echipa de medici că urgent mama trebuie consultată la oncologie. Mama e pe lista de așteptare pentru un consult oncologic.

Mama mea căzuse într-o așa zisă comă diabetică, a făcut o hipoglicemie, ea nefiind diabetică, având mai multe comorbidități. Asistenta mi-a salvat mama. Nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva în România. Trăiesc în țara mea de 52 de ani special. Nu am plecat din țara mea și am rămas aici. Sunt un decrețel care luptă cu puterea inimii și am simțit să rămân în continuare aici. Asta fac.

„Trebuie să ne scuturăm și să schimbăm din temelii acest sistem ordinar”

Dar dacă nu facem nimic, doar stăm tăcuţi și comentăm doar în spate, noi aparținători, noi, societate civilă, noi fundații, noi ce dracului o mai fi și nu facem nimic, doar comentăm în spate și între prietenii noștri și atât n-o să ajungem nicăieri dvs. Mâine veți ajunge, la fel ca și mine, la vârsta pe care o au părinții noștri. Ghinionul nostru va fi același dacă noi nu vom face ceva acum, acum, în această clipă în care trebuie să ne scuturăm și să schimbăm din temelii acest sistem ordinar.

Vreau să faceți ceva și să țineți cont că acest strigăt al meu nu este un strigăt de disperare, este mai mult decât un strigăt, este altceva. E dincolo de cuvinte. Nu știu cum să-l numesc. Faceți ceva, nu voi, noi toți”, a spus femeia, în timpul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.