Sari la conținut

Revolta medicului Sidonia Susanu: Nu este nicio parodie când un copil ajunge la mine cu o mânuță în pungă. „Îngerul în alb”, care a replantat brațele Alexiei, ținta ironiilor

Sidonia Susanu, medicul care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate într-un accident auto de autocar produs la Pașcani, a reacționat după ce au apărut mai multe comentarii critice la adresa sa.

Medicul din Iași a criticat „comentariile și articolașele peiorativ ironice” autointitulate de autorii lor „parodii” și pe cei care au afirmat că „face o clinică de plantat organe”.

Susanu Clinic – Chirurgie Plastica si Reconstructiva - Home | Facebook

Revolta medicului Sidonia Susanu: Nu este nicio parodie când un copil ajunge la mine cu o mânuță în pungă

„Nu este nici o parodie când un copil ajunge la mine cu o amputație și cu o mânuță pusă într-o pungă așa cum a fost recuperată de pe câmp în urmă unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.

Am operat mii de ore în viață mea și peste 10.000 de copii și nu accept să îmi spună careva că fac ”o clinică de plantat organe”.

Nu aveți dreptul să îmi adresați voi peiorative de genul ”un fel de eroină în branșă”. Cred că poate critica muncă mea numai cineva care a făcut mai mult și mai bine decât mine și atât”, a scris medicul pe Facebook. 

„Îmi doresc să pot opera în condiţii civilizate”

De asemenea, Sidonia Susanu a transmis că orgoliile politice și interpretările devin cu totul „puerile” în momentul în care stai în sala de operație 20 de ore într-o zi.

Medicul susține că este recunoascătoare că autoritățile s-au ţinut de cuvânt și au decis să aloce finanţare pentru dotările de care este nevoie în spital.

„Apreciez enorm efortul domnului senator care, lăsând orgoliile politice deoparte, a pus umărul cu adevărat să facă ceva concret în acelaşi sens şi nu numai promisiuni.
Când operezi 20 de ore într-o zi chiar găseşti infantile orgoliile politice şi interpretările oricui îşi dă cu părerea cum că aş vrea eu cariere politice devin puerile.

Îmi doresc să pot opera în condiţii civilizate şi să am acces la echipamente cu care să pot SALVA VIEŢI.

Sunt fericită şi recunoscătoare Primului Ministru, Ministrului Sănătăţii, Preşedintelui Camerei Deputaţilor României, domnului Senator şi domnului Prefect al judeţului Iaşi care şi-au făcut timp pentru mine şi secţia mea în interesul micuţilor pacienţi.

Au promis şi s-au ţinut de cuvânt să ne aloce finanţare pentru dotările de care am nevoie pentru a face medicină şi chirurgie plastică şi reconstructiva de performanţă.

Mulţumesc Senatului României şi tuturor Senatorilor pentru primirea în Plenul lucrărilor Senatului României şi pentru laudele aduse mie şi echipei extrordinare de chirurgi reconstructivi pe care am format-o şi pe care am onoarea să o coordonez”, a mai transmis Sidonia Susanu.

Sidonia Susanu: Nimeni nu știe ce drame am trăit când am fost nevoită să amputez o mânuța sau un picior

Medicul a vorbit și despre dramele prin care a trecut când, din lipsă de fonduri, nu a putut ajuta copii care au rămas infirmi pe viață.

„Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit în sufletul meu când am fost nevoită să amputez o mânuța sau un picior al unui copil condamnat să rămână infirm pe viață pentru că spitalul nu a avut bani sau pentru că banii au fost cheltuiți pe altceva decât interesul pacienților!

Vă promit că voi milita pentru orice finanțare care poate veni la spital și prin care să pot crește calitatea actului medical și să aduc clinică de chirurgie reconstructivă la cel mai înalt nivel profesional posibil în beneficul unic al pacientului copil”, a mai transmis Sidonia Susanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel