Sari la conținut

România limitează numărul de vaccinuri anti-covid făcute zilnic. Dr. Valeriu Gheorhiţă: „Fiecărei persoane vaccinate trebuie să îi asigurăm şi rapelul”

cazurile de tromboză

România limitează numărul de vaccinuri anti-covid făcute zilnic. Dr. Valeriu Gheorhiţă: „Fiecărei persoane vaccinate trebuie să îi asigurăm şi rapelul”.

România urmează să limiteze numărul de vaccinuri anti-covid care pot fi făcute zilnic. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotrivia COVID-19 a explicat, potrivit Antena 3, că nu se vor mai putea face mai mult de 16.800 de vaccinuri pe zi.

Dr. Valeriu Gheorhiţă a mai spus că această decizie a fost luată pentru a asigura vaccin tuturor celor care s-au înscris.

Dr. Valeriu Gheorhiţă: „Fiecărei persoane vaccinate trebuie să îi asigurăm şi rapelul

„În ceea ce priveşte numărul de doze şi numărul de persoane care pot fi vaccinate în fiecare zi, vă reamintesc că de ieri se vaccinează atât persoanele care îşi efectuează rapelul cât şi persoane noi. Iar din acest punct de vedere trebuie să avem o concordanţă cât se poate de bună între numărul de persoane care pot să fie vaccinate într-o zi şi numărul de doze disponbile, conform calendarului de livrare pe care îl avem în momentul de faţă stabilit de contractul încheiat la nivelul Comisiei Europene.

Din acest punct de vedere, trebuie să păstrăm o proporţie corectă între persoanele care se programează  şi numărul de doze disponibile. Pentru că ne-am asumat încă de la început, că orice persoană vaccinată trebuie să îi asigurăm şi rapelul. Altfel, riscăm să existe şi persoane care nu pot să îşi primească rapelul la timp. Iar acest lucru nu ni-l dorim la acest moment.

România limitează numărul de vaccinuri anti-covid făcute zilnic. Numărul de persoane total vaccinate va fi acelaşi, pentru că dozele sunt tot aceleaşi

Pot să vă spun că în aceeaşi unitate de timp, fiecare ţără va primi acelaşi număr de doze. Indiferent că va folosi toate dozele care vin şi vor fi vaccinate persoanele respective, fără să mai aştepţi rapelul, sau fără să rezervi numărul de doze necesar pentru efectuarea rapelului.

Numărul de persoane total vaccinate va fi acelaşi, pentru că dozele sunt tot aceleaşi. Nu se pot înmulţi. Deci, indiferent de modalitatea abordată, până la urmă, numărul de persoane vaccinate va fi corespunzător cu numărul de doze primite. Indiferent de modalitatea abordată”, a declarat dr. Gheorghiță.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel