Sari la conținut

S-a aflat secretul tinereții! Un profesor de la Harvard și-a inversat îmbătrânirea cu un „plan în 4 pași”

David Sinclair, un profesor de genetică de la Harvard, susține că și-a inversat îmbătrânirea cu un „plan” în 4 pași.

Mulți oameni s-au întrebat dacă  „lupta împotriva îmbătrânirii” întreprinsă de multe laboratoare și companii va avea un rezultat pozitiv. Iată că pentru David Sinclair, biolog molecular de la Harvard, răspunsul este pozitiv.

Why Famous Anti-aging Researcher David Sinclair Supplements with NMN – ProHealth.com

Un profesor de la Harvard și-a inversat îmbătrânirea cu un plan în 4 pași

În vârstă de 53 de ani, omul de știință susține că și-a inversat procesul de îmbătrânire urmând patru principii. Cu zece ani mai tânăr ADN-ul profesorului de genetică de la Harvard indică o vârstă biologică de 43 de ani.

Și toate acestea, spune el, potrivit Insider, datorită unui amestec de suplimente, management al stresului și post intermitent.

Dar care sunt cele patru puncte în „rutina” lui de tinerețe?

Primul pas este să faci exerciții aerobice de cel puțin trei ori pe săptămână. Nimic nou, se știe că exercițiile fizice promovează creșterea sănătoasă a mușchilor, deoarece se știe că depășirea a opt ore de sedentarism zilnic este la fel de mortal ca fumatul.

Al doilea „truc” este să bei ceai verde matcha o dată sau de două ori pe zi. Mai multe studii i-au scos în evidență beneficiile pentru sănătate, așa că nu strică să-l adaugi în alimentația ta zilnică.

Al treilea ingredient al întineririi este mâncarea. Pentru a practica postul intermitent și a lua suplimente pe bază de resveratrol, un compus care pare să încetinească îmbătrânirea organelor din organism.

Al patrulea pas este să eviți pe cât posibil idioții și oamenii nepoliticoși. Prin reducerea stresului, se scade și vârsta biologică, spune profesorul de la Harvard.

Ce trebuie să rețineți

Efectele reale ale acestor pași asupra longevității vieții umane sunt încă studiate. Declarațiile lui David Sinclair oferă un punct de vedere inspirator, dar nu le luați drept sfaturi medicale. Știința din spatele acestor metode este încă în curs de dezvoltare.

Deși acești pași pot avea beneficii pentru sănătate, este esențial să continuăm să studiem eficiența lor în încetinirea îmbătrânirii. Sinclair însuși, care, pe tema îmbătrânirii și longevității, studiază dinamica și procesele mult mai incisive, știi.

Deocamdată, e bine să nu le considerăm ca pe o soluție miraculoasă de întinerire, ci ca pe un punct de plecare pentru a ne îmbunătăți starea de bine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel