joi, august 11, 2022

Starea de alertă a fost implementată într-o zonă din România ca urmare unor situații repetate ce pun în pericol sănătatea locuitorilor. În Sectorul 1, București, colectarea deșeurilor nu se face în mod corespunzător, motiv pentru care autoritățile au luat măsuri.

Problemele de colectare au apărut în urmă cu câteva săptămâni. În urma sesizărilor repetate, autoritățile au instaurat o stare de alertă care vizează îndepărtarea riscului cu care se confruntă acum locuitorii din această zonă.

Te-ar mai interesa: Boala pentru care nu există leac: Trebuie tratată ...

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat decizia autorităților de a implementa starea de alertă și a dezvăluit ce măsuri se vor lua pentru a rezolva problemele existente.

Starea de alertă, implementată în Sectorul 1

„Văzând analiza pe care Comitetul Local pentru Situații de Urgență a Sectorului 1 a făcut-o și având și răspunsuri oarecum neconcludente din partea autorităților, dar care confirmă faptul că există pe raza Sectorului 1 o situație care trebuie monitorizată atent și pentru care trebuie intervenit, am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat.

Acestea vizează trei aspecte, și anume primul, creșterea capacității de răspuns pentru îndepărtarea riscului care există acum pe raza Sectorului 1, și anume: acumularea de deșeuri necontrolate, într-o cantitate foarte mare.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

De asemenea, crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni, adică, creșterea rezilienței Sectorului 1, pentru a preveni pe următoarea perioadă reapariția acestui fenomen.

Şi, trei, schimbarea mentalității agenților economici și populației pentru a împiedica abandonarea de deșeuri pe raza Sectorului 1 în mod necontrolat.

Şi asta înseamnă că, o dată, se vor putea aduce capacități suplimentare pentru a rezolva rapid problema acumulării de gunoi, vom monitoriza zilnic evoluția și în acest sens Sectorul 1 este obligat să transmită către Prefectură care este cantitatea de gunoi ridicată în fiecare zi, de ce operator, care este cantitatea predată la fiecare sortator, care este cantitatea care este dusă către depozitare, în așa fel încât să putem să monitorizăm, față de estimarea făcută de Sectorul 1 de cantități de deșeuri existente, câte se ridică de pe raza Sectorului 1 în fiecare zi și până la momentul la care vom ajunge ca serviciile să funcționeze în mod normal, adică să nu se mai acumuleze deșeuri suplimentare”, explică Alin Stoica, prefectul Capitalei, pentru Digi 24, citat de Rador.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

 În Sectorul 1 al Capitalei va fi stare de alertă, de la ora 24:00, timp de 30 de zile, ca urmare a situației sanitare create de neridicarea gunoiului în contextul conflictului dintre primăria de sector și operatorul de salubritate. Gunoiul stradal din sector nu a mai fost ridicat de aproape trei săptămâni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private