Sari la conținut

S-au mutat în Zanzibar, din cauza fricii de Coronavirus. „Suntem nevoiți să mâncăm sănătos de nevoie”

S-au mutat în Zanzibar, din cauza fricii de Coronavirus. „Suntem nevoiți să mâncăm sănătos de nevoie”.

O familie din București își trăiește visul din cauza, sau datorită mai bine spus, pandemiei de coronavirus. Aneta Jechiu a hotărât, împreună cu soţul ei, să îşi retragă cei trei copii din sistemul public de învăţământ şi să îi educe în sistem homeschooling.

„Eram conştientă că urmează un al doilea val de restricţii în toată România. Era încă septembrie când am decis că nu voi trimite copiii la şcoală cu măşti, şi că homeschooling este cea mai bună variantă pentru copiii mei în acest moment. De la decizia de a trece copiii în homeschooling şi până la ideea de a pleca în Zanzibar a durat fix 5 minute.

Este o ţară unde nu se fac teste Covid, nu se poartă măşti şi nu există distanţarea socială. Ori, acesta pentru mine este mediul ideal în care să se dezvolte copiii. Pe 9 octombrie eram deja toţi în avion”, a declara Aneta pentru ziaruldeiasi.ro.

Familia Jechiu a decis să-și administreze afacerea online și, în plină pandemie de coronavirus, s-au muta pe o insulă din sudul Africii, în Oceanul Indian, autonomă dar sub protectorat tanzanian.

„Suntem nevoiți să mâncăm sănătos de nevoie”

Aneta Jechiu a mai spus că viața li s-a schimbat complet. Copiii învață la o școală cu sistem britanic de învățământ și au învățat să aprecieze natura. Născută în Republica Moldova, Aneta Jechiu a trăit o bună perioadă de timp în Iași, împreună cu familia ei. Familia Jechiu s-a mutat la București în urmă cu vreo patru ani și, acum locuiesc în Zanzibar.

Aneta Jechiu a mărturisit că au ajuns cu toții să mănânce mâncare sănătoasă, de nevoie. De când au ajuns în Zanzibar n-au mai mâncat carne, dieta familiei fiind bazată în special pe peşte, fructe de mare, multe legume şi fructe.

Consideră că în ţară ar fi trebuit să cheltuie o avere pe toate acestea, pe când în Zanzibar kilogramul de ton este 4 dolari, kingfish – 5 dolari, creveţi jumbo – 18 dolari, homar – 15 dolari, caracatiţa – 3 dolari. Când doresc pizza sau alte mâncăruri europene, se duc în Nungwi, în cea mai turistică plajă, şi acolo găsesc de toate.

„De nevoie, cum s-ar zice, mâncăm foarte sănătos, mâncare naturală, neprocesată. Încercăm să ne trezim la răsărit, pe la 6 dimineaţa, care este superb aici. Alergăm pe plajă, facem mişcare, şi apoi fiecare îşi începe programul – copiii şcoala, iar noi serviciul.

Pe copii îi văd că se dezvoltă frumos. Au învăţat să nu se mai sperie de orice vietate.

Dacă în prima zi când au văzut o şopârlă în cameră plângeau şi spuneau că dorm afară, acum au două şopârle, Samanta şi Mimi. Acasă nu intrau în baie când vedeau un păianjen mic, acum dacă văd o tarantulă se distrează. Când au fost în satul învecinat au văzut că doar două case din tot satul au curent.

În rest toţi locuiesc la lumina soarelui şi a lumânării, că scaunul şi masa sunt un lux, fiind rar întâlnite printre localnici. Că există ocupaţii interactive şi în afară de PlayStation 4, şi ultimele jocuri apărute. Eu sunt mai liniştită. Am timp pentru mine, citesc, învăţ – particip la foarte multe cursuri online -, stau pur şi simplu singură şi gândesc, merg la masaj, înot … Trăiesc viaţa. Acest lucru îl simt abia acum”, a mai spus Aneta Jechiu.

Familia de români intenționează să petreacă 4-5 luni în Zanzibar.

„Mai vedem ce situaţie va fi în România până atunci, şi cât de mult ne permit autorităţile de aici să ne prelungim viza. Afacerea o conducem de la distanţă, ceea ce ne permite traiul de aici”, a dezvăluit Aneta Jechiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel