Sari la conținut

Sănătatea lui Brigitte Bardot: Starul într-o lupta severă pentru sănătate – „M-a sufocat și m-a distrus”

În anii 1950 și 60, vedeta de film Brigitte Bardot a devenit un sex-simbol internațional, camerele de filmat urmărindu-o peste tot. Dar în spatele strălucirii și faimei se afla o femeie care se lupta cu toate.

În anii tinereței, Bardot, în vârstă de 87 de ani, a trăit o viață în exces după ce l-a cunoscut pe soțul ei și scenaristul francez Roger Vadim, care a ajutat-o să o transforme într-un simbol sexy al tuturor timpurilor. Filmul său din 1956 And God Created Women, cu Bardot în rol principal, a transformat-o într-un succes mondial. Ea a spus că a avut chiar peste 100 de iubiți, atât bărbați, cât și femei.

Însă vedeta a recunoscut în publicația franceză Grasset din anii 90 că viața ei de hedonism o luase razna.

Vorbind despre încercările ei de sinucidere, ea a spus: „Nu poți scăpa de suferința care urmează marii fericiri.

„Viața mea a fost o succesiune de scurte momente de bucurie și încercări teribile. La mine, viața este alcătuită doar din ce este mai bun și mai rău, din dragoste și ură.

Tot ceea ce mi s-a întâmplat a fost excesiv.”

Potrivit biografului ei, vedeta care acum este activistă vocală pentru drepturile animalelor pentru propria fundație a avut „depresie severă”.

„Era o persoană foarte confuză, singură, în mijlocul unei celebrități copleșitoare”, a spus Jeffrey Robinson, care a scris Brigitte Bardot: Two Lives în 1994.

„[Era o] femeie care suferea de depresie severă, dar nu a învățat niciodată cum să se ocupe de ea.”

Vedeta a fost deschisă cu privire la ceea ce i-a cauzat deteriorarea sănătății mintale.

În memoriile lui Bardot, Tears of Battle: An Animal Rights Memoir, ea vorbește despre modul în care „oamenii m-au rănit”.

Ea a scris: „Teama pură… care mă umplea când eram față în față cu majoritatea oamenilor… m-a făcut să sufăr atroce în timpul vieții mele de actriță.

„La început, mi-a plăcut să am oameni care vorbesc despre mine, dar foarte repede, m-a sufocat și m-a distrus. De-a lungul celor 20 de ani în care am jucat în filme, de fiecare dată când au început filmările, am izbucnit de herpes.

Această închinare a celebrității… m-a sufocat.”

Ea a suferit, de asemenea, „distres” pe măsură ce a crescut cu părinți stricți, care o lăsau să se căsătorească cu Vadim doar dacă acesta se convertea la catolicism, a raportat Daily Mail.

Psihologul Dr. Brad Brenner de la WithTherapy a explicat de ce celebritățile ar putea fi mai înclinate să dezvolte depresie.

El afirmă: „Directorii, proprietarii de afaceri și cei din ochii publicului, cum ar fi celebritățile și sportivii, se confruntă întotdeauna cu o presiune percepută pentru a performa.

Există și percepția – și uneori realitatea – a concurenței constante și eșecul nu pare a fi o opțiune.

Orele extenuante, criticile constante din partea altora, inclusiv a străinilor și pierderea identității pe care o aveai cândva pot deschide ușa pentru afecțiunile de sănătate mintală, cum ar fi depresia.”

Există mai multe simptome de depresie la care trebuie să fiți atenți, cum ar fi senzația de oboseală constantă, lipsa poftei de mâncare sau apetitul sexual și diferite dureri.

Gândurile de sinucidere pot fi un simptom al depresiei severe.

Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți are aceste gânduri, vă rugăm să contactați un profesionist în domeniul sănătății pentru a-l ajuta.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.