duminică, octombrie 2, 2022

RAFAEL NADAL s-a întors pe tern cu dorința de răzbunare după ce a câștigat meciul din primul tur împotriva lui Marcos Giron la Australian Open. Trecând din nou astăzi pe terenul central pentru a-l înfrunta pe germanul Yannick Hanfmann, cum se descurcă vedeta cu starea sa de sănătate ?

Nu cu mult timp în urmă fanii tenisului au rămas șocați, când Nadal a sugerat că se retrage. La sfârșitul anului trecut, câștigătorul major de 20 de ori nu mai jucase un meci competitiv de tenis din august din cauza unei probleme cronice la piciorul stâng.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Accidentarea aparent dureroasă i-a afectat atât de mult capacitatea de a juca, încât a pierdut în optimile de finală de la Washington Open în fața lui Lloyd Harris. Lipsind atât Wimbledon, cât și Jocurile Olimpice de la Tokyo, implicarea lui la Australian Open pare oarecum miraculoasă.

Vorbind recent despre perioada de recuperare de cinci luni, Nadal a spus: „Am avut luni foarte provocatoare, momente grele și multe îndoieli. Nu știi niciodată când te întorci de la accidentări – lucrurile sunt dificile și încerci să mergi mai departe zi de zi.Dar rămân pozitiv. Am câștigat trei meciuri și un titlu aici săptămâna trecută.”

Te-ar mai interesa: Untul de cafea, un deliciu de care te vei îndrăgos...

Deși cuvinte de precauție, al șaselea cap de serie Nadal pare mai optimist decât atunci când a vorbit cu câteva luni înainte

Discutând când ar putea juca din nou, în octombrie 2021, sportivul a spus: „Vreau să mă recuperez de această accidentare în stare bună. Nu știu când voi juca din nou, muncesc foarte mult în fiecare zi, urmez un plan anume cu o foaie de parcurs marcată și cu obiective foarte clare. Nu voi spune care sunt acele obiective, pentru că întotdeauna sunt lucruri pe care nu le pot controla 100%. Dar în mintea mea am clar care sunt obiectivele mele și am încredere că lucrurile vor urma un curs pozitiv.”

Te-ar mai interesa: Unitate medicală închisă din lipsă de curent. Comu...

În ciuda faptului că s-a plâns de durerea de la piciorul stâng abia anul trecut, pe Twitter, vedeta a dezvăluit că, de fapt, avea nevoie de îngrijiri medicale în zonă de 16 ani.

„În acest ultimul an nu am avut capacitatea de a mă antrena, de a pregăti și de a concura în modul în care îmi place cu adevărat”, a spus Nadal într-un tweet.

„Nu este o accidentare nouă, este o accidentare pe care o am din 2005. M-a împiedicat să-mi dezvolt cariera sportivă în toți acești ani.”

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

Spre surprinderea multor fani, vedeta suferă de fapt de o afecțiune rară a piciorului cunoscută sub numele de Sindrom Muller-Weiss, care este considerat netratabil.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private