miercuri, martie 29, 2023

Abuz incredibil. Emanuel Ungureanu: Un cercetător român, amenințat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieți în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu atrage atenția asupra scandal care stă să izbucnească în lumea medicală. Acesta a publicat pe contul său de Facebook, situația incredibilă în care se află Relu Coco, biolog și genetician român.

Te-ar mai interesa: Bomba din farfurie! LISTA COMPLETĂ a aditivilor al...

Emanuel Ungureanu: Un cercetător român, amenințat cu plângere penală

Emanuel Ungureanu dezvăluie că cercetătorul cu o experiență de 20 de ani în biologie moleculară și genetică nu-și poate lua, de mai mult de 6 luni, certificat de liberă practică de la Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din România. Deputatul USR cere Ministerului Sănătății să stopeze acest „abuz”.

„ABSOLUT INCREDIBIL!

În plină pandemie, biologul și geneticianul Relu Cocoș este amenințat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieți în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.
Unul dintre cei mai buni geneticieni ai României, Relu Cocoș, cercetător la catedra de Genetică Medicală din cadrul UMF Carol Davila București, cu o experiență uriașă de 20 de ani în biologie moleculară și genetică, cere de peste 6 luni certificat de liberă practică de la Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din România. Însă, șefa acestei instituții, Constanța Popa, îi refuză fără niciun motiv întemeiat eliberarea certificatului.
Consecința? Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, este forțată să-l concedieze pe cel mai bun biolog și genetician al spitalului. Pentru care a făcut eforturi uriașe de angajare, cu jumătate de normă, în cadrul Laboratorului de Bacteriologie a Spitalului Marius Nasta din București, începând cu luna august 2020, în perioada stării de urgență.
Repet, Constanța Popa șefa unui Ordin profesional, stat în stat, împiedică din motive necunoscute un biolog și genetician de prestigiu să lucreze în plină pandemie Sars-Cov 19 la un spital din prima linie în plin val 3 de infectare.

Emanuel Ungureanu: Un abuz care trebuie împiedicat imediat, răspunsul la interpelări durează uneori luni de zile

Biologul Relu Cocoș a insistat să primească drept de parafă pe buletinele de analize și eliberarea certificatului de liberă practică dar este amenințat, alături de managera Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler cu, atenție, plângere penală, de către Constanța Popa pentru că ar practica ilegal meseria de biolog, asta după 20 de muncă de cercetare în genetică medicală!

O să vă întrebați de ce aleg acest sistem de comunicare și nu aleg calea parlamentară de rezolvare a acestui abuz?

Am aflat ieri noapte despre acest abuz grosolan și peste 3 ore urmează ca acest biolog să fie concediat.
Un abuz care trebuie împiedicat imediat, răspunsul la interpelări durează uneori luni de zile.
De aceea rog public Ministerul Sănătății să intervină de urgență în acest caz și să împiedice prin toate mijloacele legale abuzurile doamnei Constanța Popa.
Este esențial în această perioadă de criză ca Relu Cocoș să muncească în continuare in Spitalul Marius Nasta din București!”, este mesajul lui

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private