joi, august 11, 2022

Medicii de la Spitalul Coltea, în urma tuturor deciziilor politice luate de administrație, au transmis o scrisoare deschisă către Primarul Capitalei. În sesizarea trimisă autorităților,  managerul Mircea Lupușoru este acuzat de abuzuri, dar și de medicii pe care acesta i-a instalat în funcțiile de conducere ale secțiilor. 

Scrisoare deschisa adresata D-lui Primar Nicusor Dan

In timpul bombardamentului din razboiul al doilea, vazand cerul impanzit de avioanele germane, o doamna in varsta din Bucuresti se ruga: “Du-i Doamne la Ploiesti!”

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

In contextul epidemiologic actual, in care toate spitalele de urgenta din Bucuresti traiesc un scenariu ca de razboi, fiecare loc in spital, fiecare sursa de oxigen conteaza, atat pentru pacientii diagnosticati cu COVID-19, cat si pentru cei cu insuficienta respiratorie de alta etiologie, cu boala cardiaca decompensata, sau alte patologii grave. In pofida acestei situatii, conducerea Spitalului Clinc Coltea decide sa renunte la aproape 40% din paturile disponibile in Sectia de Medicina Interna si Cardiologie, sectie care deja a pierdut 13 paturi prin restructurarile ilegale din cursul anului precedent. Prins la mijloc intrese fii celorlalte sectii si din-ce-in-ce-mai-mica-si-fara-reprezentare-reala.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Sectie de Medicina Interna, managerul Spitalului Clinic Coltea, ascuns in spatele directorului medical ce conduce consiliului medical in care se voteaza fara sa se stie de ce ci doar cum, operationalizeaza paturile COVID din spital.

Se alege cea mai proasta solutie: 28 paturi pentru bolnavii cu COVID-19, cu inghetarea a 24 de paturi care nu mai pot fi utilizate pentru ingrijirea pacientilor cu patologie grava non-COVID- aceiasi bolnavi pentru care oricum accesul la internare este redus si care sunt externati in graba din spitalele transformate peste noapte in spitale COVID!

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

Fostul manager, dr. Lupusoru, demis de domnul primar si in urma sesizarilor noastre, in luna iunie a.c. a stabilit planul de rezilienta pentru recrudescenta COVID-19, sfidand ordinul de ministru ce autorizeaza activitatea medicala prin nesocotirea deciziilor inspectorilor sanitari transmise inca din luna mai.

Dr. Lupusoru decide prin acest plan internarea la etajul 2 al Clinicii Medicale de pacienti COVID si non-COVID, fara circuite epidemiologice si functionale operante, astfel prejudiciind major calitatea ingrijirii categoriei din urma.

Te-ar mai interesa: Medic: De ce tot mai mulți tineri de 30 de ani fac...

Managerul actual, la presiunea celor din spital, care asemenea doamnei din preambul se roaga pentru alta destinatie, sfidand decizia inspectorilor sanitari si ignorand punctul de vedere impartial al consilierului juridic (solicitat nu de manager ci de medicii din Clinica medicala), isi asuma un punct de vedere adoptat printr-un vot la gramada, din obisnuinta, la consiliul medical: la Ploiesti!

In cursul diminetii, reprezentanti ai celor 9 medici din Clinica Medicala Coltea, care reclama de mai mult de 1 an abuzuri, falsuri si ilegalitati ale conducerii anterioare, precum si slabiciunea conducerii actuale, s-au prezentat la Primaria Bucuresti in speranta dezbaterii in principal a acestei teme acute, dar si a solicitarii de analiza adanca a activitatii d-lui Vasile Apostol, directorul ASSMB, despre ale carui obiceiuri si lipsa de integritate presa scrie copios. Vocile din spital transmit ca dorind externalizarea serviciului juridic al Spitalului Clinic Coltea, dl Apostol hartuieste si ameninta Consilierul Juridic. Il pomenim pe dl Apostol nu pentru ca am avea vreun resentiment (si el legitim) legat de raspunsurile transmise noua si lipsa de reactie la tot ceea ce am sesizat si solicitat, ci pentru ca ni se pare periculos ca decizia sa apartina unei persoane prea colerice si cu atatea umbre.

Te-ar mai interesa: Horoscopul dragostei: Ce nativi fac cuceriri în va...

Am solicitat o intalnire cu cu dl. Viceprimar, dr.Tomescu, coordonator al spitalelor ASSMB si cu dl Primar, Nicusor Dan. Reusita pe jumatate: intalnirea ad hoc cu dl Vice primar s-a desfasurat. La dl Primar nu am ajuns, intrucat am fost in drumati spre iesire de doi domni, care s-au recomandat a fi reprezentanti ai Politiei Municipale (noi credem ca sunt doar paznici), spunand ca si asa a fost prea mult o vizita!

Tocmai de aceea, ca sa nu se mai intample sa va blocheze cineva accesul la informatia pe care dorim sa v-o transmitem, rugam presa sa publice scrisoarea noastra mai scurta ca o intalnire.

P.S. Am obtinut prin registratura o audienta la dvs. cu termen limita 31 octombrie; daca este loc in agenda, va rugam respectuos, dat fiind ca este grav, sa ne reprogramati.

p.p.s.Va rugam nu ii sanctionati pe cei doi care ne-au condus pana in Bdul Elisabeta; credem ca este doar lipsa de educatie.

Va asiguram de toata consideratia,

Cei 9 medici din Clinica Medicala Coltea: dr. Ilinca Savulescu-Fiedler, dr. Adriana Gurghean, dr. Dan Spataru, dr Corina Homentcovschi, dr Anca Mihailescu, dr Roxana Siliste, dr Ioana Tudor, dr Raluca Ciomag, dr Ana Maria Vintila

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private