vineri, martie 31, 2023

Ed Mosberg s-a născut în 1926, în Polonia, la Cracovia, și și-a pierdut întreaga familie în Holocaust. A supraviețuit lagărelor de concentrare Plaszow și Mauthausen, iar acum, la 92 de ani, vorbește despre ce este viața, cu adevărat și ce l-a menținut atât de viguros până la 92 de ani, o vârstă la care alte persoane merg în baston sau au dureri de articulații. Iată ce a declarat domnul Mosberg, potrivit Business Insider.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Animalele de companie ajută la prevenirea ...

”Există un lucru, cel mai important lucru. Dacă vrei o viață fericită și echilibrată, nu te dezlipi de familie și prieteni. Familia și prietenii, compania lor, reprezintă lucrul cel mai valoros al vieții.

Îi spun mereu soției mele: Noi doi suntem o singură viață și suntem meniți unul altuia. Nu trece zi să nu fac flotări, fandări, exerciții pe bicicleta eliptică și mers pe bandă. Trebuie să fiu în formă pentru soția mea! De fiecare dată când are nevoie de mine, eu sunt prezent și nu o dezamăgesc. Ea este prioritatea mea numărul 1.

De exemplu, m-am trezit de dimineață la ora 5 și m-am dus pe bandă. Îmi fac toate exercițiile cu conștiinciozitate, nu e niciun secret, nicio filosofie, trebuie doar să fii activ. Și să nu te supraalimentezi. Mâncatul în exces este cel mai dăunător! Oamenii motivează că le este foame. Greșit, foamea e un lucru pe care îl poți controla, nu îi permite să te controleze ea pe tine.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Eu am servit de dimineață un pahar cu apă, o cafea cu zahăr, și jumătate de iaurt micuț. Aș rezista până la cină cu hrana asta. N-aș vrea să știe fiica mea ce mănânc.

Mai este un secret să ajungi până la 92 de ani. Eu mi-am planificat și petrecerea de 100 de ani”, a completat supraviețuitorul Holocaustului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private