sâmbătă, mai 28, 2022

Este cunoscut faptul că oamenii care au un stil de viață sănătos trăiesc cel mai mult. Acesta este sfatul universal în privința longevității. Cu toate acestea, cât de eficientă poate fi o dietă, în realitate?

Dieta Okinawa este un secret bine păstrat al oamenilor din insula cu același nume, care face parte dintr-un șir de insule din Marea Chinei de Est. Aici, oamenii au o alimentație săracă în calorii și bogată în nutrienți esențiali și sănătoși.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

Mâncarea curată, neprocesată, pare a fi secretul longevității

Timp de douăzeci de ani, această dietă condensată, cu arome și texturi de toate felurile a concurat cu celebra dietă mediteraneană datorită virtuților sale nutritive.

Înainte de a fi o dietă, Okinawa este înainte de toate un loc mitic. Această insulă japoneză aparține clubului foarte select al celor cinci „zone albastre” ale lumii, acele locuri în care avem cea mai mare speranță de viață. Aici sunt 42 de centenari la 100.000 de locuitori. Departe de a fi ținuți la pat, par mai puțin afectați de bolile legate de îmbătrânire (tulburări cardiovasculare, diabet, cancer). „Această longevitate este legată mai ales de bunul lor capital genetic și, într-o măsură mai mică, de activitatea fizică zilnică asociată cu o dietă echilibrată”, subliniază Pierre Nys, medic endocrinolog și nutriționist, potrivit tabu.ro.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Conținutul farfuriei din Okinawai a fost popularizat datorită studiilor observatoare ale cardiologului-gerontolog Makoto Suzuki în anii 1970. „Centenarii nu mănâncă produse procesate, bogate în săruri ascunse, mănâncă puțină carne și produse lactate”, relatează Sybille Naud, nutriționist dietetician. Aceștia favorizează consumul de legume de sezon, surse de fibre, vitamine și sărace în calorii, și peștele, bogat în grăsimi nesaturate și polinesaturate, esențiale pentru sănătatea cardiovasculară.”

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Totul este completat de „carbohidrați lenți – orez, tăiței de hrișcă, cartof dulce, fasole azuki – care oferă energie de lungă durată”, enumeră specialistul. De asemenea, proteine ​​vegetale precum tofu, alge marine, condimente precum turmericul și ceaiul verde, cunoscute a fi antioxidanți.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private