luni, ianuarie 30, 2023

Diabetul de TIP 2 este o afecțiune extrem de comună cu noi diagnostice în fiecare zi în toată lumea. Picioarele și degetele unei persoane sunt cunoscute că suportă multe daune cauzate de nivelurile nesănătoase ale zahărului din sânge care circulă în organism.

Diabetul se dezvoltă atunci când corpul unei persoane nu produce suficientă insulină pentru a procesa zaharurile prezente în sânge. Acest lucru poate duce la multe complicații, inclusiv dureri de picioare și alte trei simptome neobișnuite.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente atunci când vrei...

Multe simptome ale nivelului constant ridicat de zahăr din sânge sunt concentrate în picioare.

Acest lucru se datorează faptului că nivelurile ridicate de zahăr din sânge afectează adesea nervii extremităților – un proces cunoscut sub numele de neuropatie.

Aceste senzații interferează adesea cu activitățile zilnice sau cu somnul.

Ar trebui să sunați la medicul dumneavoastră de familie pentru o programare dacă începeți să experimentați senzații neplăcute, deoarece atuci când nu sunt tratate la timp amputarea poate fi o realitate tristă pentru unii.

Neuropatia diabetică se referă la afectarea nervilor și poate apărea în diferite părți ale corpului, dar este cel mai frecvent la picioare și brațe.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Când apar leziuni ale nervilor în aceste membre exterioare, medicii o numesc neuropatie periferică diabetică.

Când neuropatia periferică diabetică afectează picioarele, înseamnă că nervii de acolo nu mai funcționează corect, iar acest lucru poate provoca durere.

Pe lângă durerea de picioare, o persoană poate prezenta și simptome precum:

  • Furnicături la nivelul picioarelor
  • Picioare care devin foarte reci sau foarte calde
  • Picioare excesiv de sensibile.

Respectarea unui stil de viață sănătos poate ajuta la controlul nivelului de glucoză (zahăr) și la reducerea riscului de a dezvolta complicații.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Modificarea dietei este una dintre cele mai eficiente contramăsuri împotriva nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Un sfat simplu și gratuit este să bei mai multă apă.

Diabetes.co.uk explică: „Când nivelul zahărului din sânge crește, corpul tău va încerca să elimine excesul de zahăr din sânge prin urină.

Ca rezultat, corpul dumneavoastră va avea nevoie de mai multe lichide pentru a se rehidrata. Apa de băut poate ajuta organismul să elimine o parte din glucoza din sânge”.

Te-ar mai interesa: ”Noul Nostradamus” susține că al Treilea Război Mo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private