Sari la conținut

Sfârșitul pandemiei Covid-19. Specialiștii estimează când vom reveni la normalitate

masca
mască

Sfârșitul pandemiei Covid-19 depinde în mod direct de inhibarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru a realiza acest lucru, autoritățile au continuat să ajusteze măsurile și restricțiile, la nivel mondial. În această circumstanță, specialiștii susțin că vom putea reveni la normalitate într-un timp mult mai scurt.

Respectarea măsurilor și restricțiilor este încurajată de autorități și medici. Deși vaccinul anti-COVID este o metodă eficientă de a inhiba virusul, experții susțin că efectele pozitive pot fi obținute mult mai repede dacă aceasta este susținută și de alte măsuri, precum distanțarea fizică și igiena corespunzătoare.

Profesorul Vlad Ciurea, despre măsurile anti-COVID și sfârșitul pandemiei Covid-19

„În 89 s-a ieșit în stradă, toți am protestat, toți am fost de acord să fim liberi. Omul are voie să iasă în stradă și să își spună părerea, are voie să scrie, să publice, toate aceste lucruri trebuie făcute. De aici și până la aspectele de huliganism este o mică diferență. Protestele au degenerat. Degenerarea este că persoanele respective nu înțeleg exact ce înseamnă această boală. Această boală există, e gravă, am avut-o, am trecut prin ea, am fost la un pas să… merg în altă parte.

Oamenii nu înțeleg că nu trebuie să ne adunăm în ciorchine, să facem paranghelie, acele super-adunări de tineret la care toți cu toți sunt împreună, petrec toată noaptea și unde nu există mască. Așa cum pun cravată, așa pun și masca, e un accesoriu obligatoriu. Eu am fost de 7 ori în Japonia și acolo toți purtau masca, acum 20 de ani. Este o chestie de educație. Tot strănutăm când avem gripă, ne împiedică cineva să nu purtăm masca? Este pentru binele meu și al interlocutorului să purtăm masca. Trebuie să fie masca, spălare, igienă și aerisire. Virusul e periculos, ne luptăm cu el. Sigur va dispărea această boală, într-un an va dispărea.

Avem printr-o întâmplare luminița de la capătul tunelului. De noi depinde să respectăm acele elemente de protecție, să întărim imunitatea și, la primele elemente, să ne sunăm medicul de familie care știe ce are de făcut, să anunțăm. Să urmăm recomandările și apoi să ajungem la elementul suprem: vaccinare”, a explicat profesorul Vlad Ciurea la Realitatea PLUS, citat de DC News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel