joi, ianuarie 20, 2022

Rinichii sunt organe esențiale pentru organismul nostru. Ei sunt responsabili pentru filtrarea toxinelor din sânge și fac parte din sistemul natural de curățare și detoxifiere a organismului.

Dacă rinichii nu funcționează în mod corespunzător, toxinele din sânge nu sunt filtrate, lucru ce poate declanșa o multitudine de afecțiuni.

În cazuri grave, pacienții sunt dependenți de ajutor medical pentru înlocui funcția de purificare a rinichilor, proces numit dializă renală.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

Simptome rinichi bolnavi

Amețeală și lipsă de concentrare 

Toxinele care se acumulează în organism pot afecta creierul. Astfel,  vă puteți simți amețit, puteți avea probleme cu concentrarea și cu memoria.

Apetit scăzut și pierdere în greutate

Boala renală poate provoca greață sau vărsături și vă poate deranja stomacul, ceea ce vă taie pofta de mâncare. Consecința e o slăbire bruscă, inexplicabilă altfel.

Respirație urât mirositoare

Când rinichii nu pot filtra toxinele, pot provoca o afecțiune numită uremie, care poate face să apară respirația urât mirositoare. Ce care au aceasta problema pot simți că mâncarea are un gust metalic sau stricat, scrie DC Medical.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

Sânge în urină sau culoare neobișnuită

Apariția de bule de aer în urină (urină spumoasă) poate fi un semn al prezenței unei cantități prea mari de proteine numite albumine, o consecință a afectării renale.

Acest lucru este valabil și atunci când urina este maronie sau este foarte deschisă la culoare. De asemenea, cantități de sânge pot ajunge în caz de pietre la rinichi, tumori sau o infecție.

Te-ar mai interesa: Atenție! Majoritatea cancerelor au acest simptom c...

Mâncărime la nivelul pielii

Atunci cand rinichii nu mai funcționeaza la capacitate normală, în țesuturi se acumulează foarte multe reziduuri, fapt care declanșează furnicături sau senzația de mâncărime a pielii.

Anemie

Anemia semnalează faptul că afectarea renală a ajuns într-un stadiu mai avansat.

Rinichii secretă un hormon numit eritropoietină, care stimulează măduva oaselor să producă mai multe globule roșii. Aceasă funcție este afectată îm stadiile avansate de boli renale, iar numărul globulelor roșii scade brusc, provocând o anemie severă.

Te-ar mai interesa: Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private