Categories: Ştiri sănătate

Simptomele îmbolnăvirii cu varianta Delta la copii. „Părinții să monitorizeze starea de sănătate a copilului, înainte și după întoarcerea lor din colectivitate”

Simptomele îmbolnăvirii cu varianta Delta la copii. „Părinții să monitorizeze starea de sănătate a copilului, înainte și după întoarcerea lor din colectivitate”.

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește creșterea dramatică a cazurilor de Covid în rândul copiilor. Numărul zilnic al copiilor și tinerilor depistați cu Covid-19 se apropie de 100 pe zi. Vineri, 27 august, au fost 115 copii în categoria 0-19 ani.

Medicii atrag atenția că simptomele date de varianta Delta a coronavirusului sunt diferite, mai ales în cazul copiilor. Foarte mulți copiii ajung la spital cu mari probleme digestive, astfel încât unele secții de gastroenterologie ale Spitalele de Pediatrie sunt pline.

Atenție! Virusul se transmite rapid de la o persoana infectată care nu poartă mască, atât în cazul copiilor cât și în cazul tinerilor.

Care sunt simptomele îmbolnăvirii cu varianta Delta la copii:

  • tuse, febra, dureri în gât
  • dureri musculare
  • vomă
  • probleme digestive
  • simptomatologie respiratorie

Bogdan Furtună: „Părinții să monitorizeze starea de sănătate a copilului, înainte și după întoarcerea lor din colectivitate”

Odată cu începerea școlilor, părinții trebuie să-i monitorizeze pe copii înainte și după întoarcerea lor de la școală, avertizează părinții.

„Trebuie să înțelegem faptul că, datorită faptului că ne pregătim pentru începutul noului an școlar, este foarte probabil să asistăm la o înmulțire a numărului de cazuri în rândul copiilor.

Și atunci este evident că părinții trebuie să monitorizeze în permanență starea de sănătate a copiilor și înainte și după întoarcerea acestora din colectivitate.

Să identifice eventuale probleme de respirație, dureri de gât, dureri abdominale, febră, sau orice stare alterată a copiilor”, a declarat medicul Bogdan Furtună, potrivit Antena 3.

În prezent, la Grigore Alexandrescu sunt șapte copii infectați, trei dintre aceștia în ATI Covid și alți patru pe secție. Din păcate, doi dintre aceștia sunt intubați.

Cu toate că sunt disponibile 110 paturi ATI pentru copii, în momentul în care vor fi ocupate, ei vor putea fi tratați în locurile pentru adulți.

Atenție! Medicii recomandă testarea tuturor celor care prezintă simptome sau care întra în contact direct cu persoane pozitive.

Recent Posts

Legumele pe care trebuie să le consumi OBLIGATORIU la masa de Paște. Medic: „Detoxifică ficatul”

Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…

21 de minute ago

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

51 de minute ago

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

o oră ago

Un tip banal de activitate fizică scade riscul de deces prin infarct cu aproape 40%

Un nou studiu realizat de cercetătorii englezi a avut rezultate surprinzătoare privind scăderea substanţială a…

2 ore ago

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic