joi, decembrie 2, 2021

Unul din trei decese cauzate de această afecțiune se întâmplă în mod neașteptat, ceea ce specialiștii numesc ”moarte cardiacă subită”.

Simptomele infarctului.  Iată de ce este important să cunoști

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

în ce mod se manifestă și cum acest lucru îți poate salva viața. Majoritatea persoanelor care au decedat din cauza infarctului au manifestat simptome cu ore, sau chiar zile, înainte de acesta. Cu toate acestea, au ignorat simptomele deoarece nu le-au recunoscut potențialul periculos sau nu știau ce pot însemna.

Mulți ignoră aceste semne, crezând că nu sunt printre cei care riscă să sufere de un infarct: au o condiție fizică bună, o viață activă și se simt perfect. Robert Downey Jr., în timp ce se antrena pentru rolul său din Iron Man, a a observat cum gâtul îi devenea uscat. A ignorat un timp

Te-ar mai interesa: Vaccinare la domiciliu pentru persoanele care nu s...

aceste semne, însă cu timpul s-au agravat, până când activitatea fizică nu era necesară ca el să manifeste acest simptom. Astfel, a apelat la ajutor medical de urgență, unde s-a confirmat faptul că suferea de un infarct, având doua artere blocate. Din fericire, nu a ignorat simptomele și a prevenit problemele grave cauzate de această boală.

Simptomele infarctului

Afecțiunile cardiovasculare sunt complexe. Simptomele nu sunt mereu cele la care te aștepți. Nu vei simți mereu doar o durere în piept sau presiune care radiază în brațul stâng. Există multe variații și simptome prin care această

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

boală se prezintă, făcând diagnosticul să fie greu de determinat.

Iată câteva aspecte pe care să nu le ignori.
  1. Simptomele care apar în timpul activității fizice și se ameliorează odată cu odihna au nevoie de o evaluare medicală.
  2. Nu ignora simptome precum durerea în piept, starea de greață, indigestia și pirozisul, în special dacă acestea persistă. Dacă sunt asociate cu dificultăți de respirație, transpirație, palpitații sau stări de amețeală, cereți o evaluare medicală de urgență.
  3. Dacă vă faceți griji, nu amânați vizita la medic și acordați atenție simptomelor dumneavoastră.

Recunoașteți simptomele infarctului din timp

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

și evitați consecințele acestuia.

Te-ar mai interesa: Varianta Omicron a ajuns în România? Trei persoane...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri