Sari la conținut

Somitatea Leon Dănăilă este pe lista de așteptare la Spitalul Foișor. Celebrul neurochirurg are urgentă nevoie de îngrijiri medicale!

Prof. dr. Leon Dănăilă

Spitalul Foișor din Capitală a ajuns în centrul atenției după ce acesta a fost transformat în miezul nopții spital  covid, iar pacienții au fost scoși din saloane pentru a fi transferați în alte spitale din București sau din țară sau chiar trimiși acasă.

Conform declarațiilor oficialilor, la momentul evacuării de urgență a pacienților, nu existau pacienți ce ar fi necesitat îngrijiri medicale sau proceduri specifice specializării spitalului. Anchetele jurnaliștilor au demonstrat însă contrariul.

Puteți citi datele reieșite în urma anchetelor cu liste pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale AICI.

Una din persoanele care se află pe lista de așteptare a spitalului este chiar somitatea internațională, marele profesor neurochirurg Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă are dureri insuportabile

„Situaţia profesorului Leon Dănăilă nu este una bună, cel puţin în momentul de faţă. Medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold. A venit peste Foişor acea evacuare pe care am văzut-o cu toţii şi nu mai are rost să mai amintim despre ea. Iată, că printre sutele de pacienţi se află şi Leon Dănăilă care la rândul lui a salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Leon Dănăilă şi-a amânat operaţia acum. Informaţia vine de la apropriaţii medicului care îmi spuneau zilele trecute, că deja durerile sunt din ce în ce mai mari, insuportabile”, a spus Sergiu Cora, jurnalist Antena 3.

Leon Dănăilă a făcut 35.000 de operaţii pe creier

Lui Leon Dănăilă i se mai spune şi „sculptorul de creiere”. El însuşi este un creier cu care România ar trebui să se mândrească. E cel mai mare neurochirurg de la noi, dar şi o somitate internaţională.  Academii din întreaga lume îl au, sau îl vor ca membru şi colegi de breaslă, de peste tot îi caută sfatul. Are peste 40 de cărţi scrise, 18 brevete de inventator şi 35.000 de operaţii pe creier la activ. Un record care îl face unic în lume.

Pentru posteritate, Leon Dănăilă va rămâne unul dintre cele 500 de mari genii ale secolului XXI, iar pentru pacienţii săi, „Dumnezeu”.

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume

El a reuşit performanţa de a reduce mortalitatea din România de la 49%, la 4%, în cazul anevrismelor intracerebrale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: