luni, iunie 27, 2022

Spuneți ADIO cearcănelor! 5 moduri de a le minimiza în mod natural.

Cearcănele nu sunt periculoase pentru sănătate, dar îi fac pe oameni să se ascundă de teamă să nu arate bine. De asemenea, dau impresia unui om care arată obosit și mai în vârstă.

Există multe motive pentru care s-ar putea să ai cearcăne:

1. Factori genetici

2. Hiperpigmentare

3. Eczeme sau alte alergii ale pielii

Te-ar mai interesa: De ce a divorțat Laura Lavric: „Când a fost ...

4. Lipsa somnului sau insomnie

5. Obiceiuri de stil de viață

Spuneți ADIO cearcănelor! 5 moduri de a le minimiza în mod natural

O altă cauză comună a apariției petelor întunecate este îmbătrânirea. Când îmbătrânești celulele adipoase și de colagen mor și altele noi nu se produc, pierzând elasticitatea și etanșeitatea pielii. Acest lucru poate face vasele de sânge de sub ochi mai proeminente.

Chiar dacă este posibil să nu reușiți să eliminați complet cercurile întunecate, există multe remedii de casă simple pe care le puteți încerca să le minimizați.

1. Dormiți suficient: Când medicii recomandă 7-8 ore de somn zilnic pentru adulți, nu este o glumă. Lipsa unui somn sănătos poate provoca oboseală, făcând pielea palidă și cearcănele să apară sub ochi.

Te-ar mai interesa: Horoscopul săptămânii 27 iunie-3 iulie. Săptămână ...

2. Aplicați o compresă rece: Compresele reci sunt foarte benefice pentru sănătatea ochilor, precum și pentru minimizarea petelor întunecate. Compresele reci,  (o pungă de gheață, de exemplu) pot micșora vasele de sânge din jurul ochilor și pot reduce culoarea închisă. De asemenea, ajută la ameliorarea umflăturilor și înroșirii ochilor.

3. Pliculețe de ceai: Pliculețele de ceai rece trebuie aplicate peste ochii închiși timp de 10-15 minute zilnic pentru a te ajuta să scapi de cearcăne. Ceaiul conține cofeină și antioxidanți care reglează și stimulează circulatia sângelui reducând orice fel de acumulare în vasele de sânge.

Te-ar mai interesa: Cum e să devii mamă după 50 de ani? Medic: Copilul...

4. Ulei de vitamina E: Chiar înainte de culcare, masați ușor zona de sub ochi cu ulei sau capsulă de vitamina E. După aceea, clătiți cu apă rece și repetați acest lucru în fiecare zi.

5. Machiaj și corector: Aplicarea fondului de ten și a corectorului este cea mai rapidă modalitate de a ascunde cearcănele ori de câte ori ieși. Machiajul se amestecă cu pielea cu ușurință, ajutând la eliminarea temporară a petelor negre.

Te-ar mai interesa: Afecțiunea care se poate trata cu ierburi medicina...

În afară de acestea, există multe opțiuni medicale, cum ar fi tratament cu laser, creme cu steroizi, peelinguri chimice, blefaroplastie și materiale de umplutură pe care le puteți întreprinde, dar acestea vin cu propriul set de efecte secundare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private