Sari la conținut

Știre de ultimă oră! Omicron se extinde în România! Au fost depistate noi cazuri

“Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecțioase la Institutul Matei Balș.

Până acum, erau confirmate opt cazuri de infectare cu Omicron pe teritoriul României. Astfel, numărul total de persoane depistate cu această tulpină a urcat la 10.

Vă reamintim că primele două cazuri de infectare cu această nouă tulpină au fost confirmate în cursul zilei de sâmbătă, 4 decembrie. Cele două persoane au fost repatriate din Africa de Sud pe data de 30 noiembrie. Este vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Știrea se actualizează

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: