joi, iunie 1, 2023

Anna Kolyada, o studentă la medicină în anul cinci, care lucra și ca model, a murit după ce a folosit un medicament care stimulează imunitatea făcut din placentă umană.

Potrivit presei locale, în momentul de față se efectuează o anchetă cu privire la moartea tragică a studentei din Rusia, în vârstă de 22 de ani, care și-a administrat singură medicamentul japonez.

Kolyada era în drum spre aeroport pentru a lua un zbor spre Dubai, când și-a injectat medicamentul.

Te-ar mai interesa: Gură uscată noaptea: 5 motive pentru care ați pute...

What happened to Anna Kolyada? What Happened to the Russian Model?

Anna Kolyada, studentă la medicină din Rusia, a cumpărat medicamentul fără prescripție medicală

La doar 20 de minute după injectare, ea a început să simtă rău, a avut frisoane violente și dureri de cap, iar temperatura corpului ei a crescut la 41 de grade. A fost dusă imediat la spital, unde medicii i-au găsit plămânii plini de lichid.

Tânăra a suferit, de asemenea, șoc septic și insuficiență cardiacă, care în cele din urmă au dus la moartea ei zece zile mai târziu.

Kolyada împărțise medicamentul cu un prieten, Dmitri Zhulin, în vârstă de 33 de ani, care a fost și el internat în spital, dar este în prezent pe cale de recuperare. El a fost deja transferat de la secția de terapie intensivă într-o altă secție de specialitate și medicii i-au apreciat starea actuală ca fiind stabilă.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Comitetul de Investigații al Rusiei a raportat că a fost inițiată o anchetă penală cu privire la moartea lui Kolyada. Potrivit rapoartelor, ea ar fi achiziționat terapia japoneză Laennec fără prescripție medicală de la o farmacie online, conform Daily Mail.

Este posibil ca medicamentul să fi fost în amestec cu ser fiziologic timp de un număr de zile când „s-a format în el o infecție din cauza proteinei coagulate”, conform unei teorii.

Te-ar mai interesa: Un nou vaccin împotriva virusului sincițial respir...

Cei doi au vrut să-și întărească sistemul imunitar înainte de călătoria lor în Dubai. Ei au folosit anterior medicamentul fără probleme.

Medicamentul era făcut din placentă umană

Anchetatorii analizează capsulele de gel care conțin substanța imunostimulatoare derivată din placenta umană.

Un furnizor se referă la Laennec ca un „agent unic de stimulare a imunității” fabricat din placentă hidrolizată. „Pentru producția Laennec, se folosește placenta prelevată de la femeile japoneze după o naștere în siguranță, fără complicații”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă sare?...

Medicamentul cumpărat online care a ucis o studentă la medicină din Rusia

Anna Kolyada a fost studentă la medicină în anul cinci la Universitatea de Medicină Sechenov din Moscova și era cunoscută pe internet drept „antrenorul de sănătate”. 

Ea a fost „nutriționist, doctor în medicină preventivă, antrenor de sănătate și specialist în reabilitare sistemică”.

Între timp, Zhulin este fondatorul unui mare magazin online rusesc numit Sbermarket.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private