joi, iulie 29, 2021

Vaccinul Sputnik din Rusia prezintă o eficacitate de 91,6% în studiile clinice

Vaccinul emblematic al Rusiei, Sputnik V, a demonstrat o eficacitate de 91,6% împotriva Covid-19 simptomatic în studiile

clinice, a confirmat o revizuire de la Lancet.

Rezultatele unei analize intermediare, confirmate acum de evaluarea inter pares, au arătat, de asemenea, că vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor moderate sau severe de Covid-19, conform Financial Times.

Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya din Rusia, centrul de cercetare virologică de stat care a dezvoltat vaccinul, a declarat că rezultatele sunt o „realizare monumentală” și „un mare succes în lupta împotriva pandemiei globale Covid-19”

Oamenii de știință spun că rezultatele testelor de faza a III-a înseamnă că lumea are

o altă armă eficientă contra pandemiei și justifică, oarecum, decizia Moscovei de a începe campania de vaccinare înainte de publicarea datelor finale, notează Reuters.

Rezultatele, adunate de Institutul Gamaleya ce a dezvoltat și testat vaccinul, sunt consistente cu datele de eficacitate din fazele anterioare ale testelor clinice ce au început în Moscova în septembrie.

”Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticată pentru graba nepotrivită, pentru scurtăturile folosite și pentru lipsa transparenței”, spun în articolul din Lancet, profesorul Ian Jones de la Universitatea Reading și profesorul

Polly Roy de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra.

”Dar rezultatul publicat aici este clar, iar principiul științific al vaccinării este demonstrat. Un alt vaccin poate intra acum în lupta de reducere a incidenței Covid-19”, au spus cei doi oameni de știință, care nu au fost implicați în testele clinice.

Testele s-au bazat pe date de la 19.866 de voluntari, dintre care un sfert au primit un produs placebo, afirmă autorii studiului.

De când au început testele din Moscova, au fost consemnate 16 cazuri de Covid-19 simptomatic la cei care au primit vaccinul și 62 în rândul celor

din grupul placebo.

Asta arată că vaccinul administrat în două doze, fiecare bazată pe doi vectori virali diferiți, administrate la 21 de zile distanță, are o eficiență de 91,6% împotriva infecției simptomatice cu Covid-19.

Ultimele stiri

Parteneri