miercuri, octombrie 20, 2021

Potrivit unui studiu, numărul cazurilor de Covid-19 este mult mai mare în realitate. În prezent, România se confruntă cu peste 35.000 de infectări pe zi, însă testele nu sunt suficiente pentru a indica

aceste valori.

Varianta Delta este responsabilă pentru evoluția epidemiologică, la nivel național. Aceasta este dominantă, iar majoritatea persoanelor bolnave de Covid-19 sunt infectate cu această tulpină.

Fiind mult mai contagioasă decât orice altă variantă descoperită, tulpina indiană afectează și copiii și tinerii, o parte dintre ei fiind internați chiar la ATI.

Concluziile studiului

Numărul real al cazurilor ar fi mult mai mare, după cum indică date prezentate vineri de Medlife, care estimează că România se confruntă deja cu peste 35.000 de infectări pe zi, de 5-7 ori mai mult față de cifrele

oficiale, comunică RRA.

Este unul din rezultatele studiului desfășurate de rețeaua medicală privată pentru evaluarea răspunsului imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19.

80% dintre persoanele vaccinate, protejate de forme grave

Conform datelor analizate, aproape 80% dintre persoanele vaccinate beneficiază de un grad de protecție în fața formelor grave de COVID-19, chiar și la șase luni după rapel.

În mai puțin de două procente din eșantionul analizat în cadrul studiului s-a constatat îmbolnăvirea după încheierea schemei complete de vaccinare.

Femeile înregistrează

un nivel mai mare de anticorpi la șase luni post-rapel decât bărbații, iar pentru aceștia vârstă mai înaintată reprezintă un factor important de risc.

În general, persoanele care au trecut prin boală și s-au vaccinat prezintă un nivel mai ridicat de anticorpi în fața formelor severe ale bolii, comparativ cu cele vaccinate, dar care nu au trecut prin boală.

În privința administrării celei de a treia doze de vaccin, recomandarea specialiștilor Medlife pe baza acestor analize este că ar trebui să aibă prioritate persoanele de peste 50 de ani, îndeosebi bărbați, care suferă de diabet,

obezitate, afecțiuni oncologice, cardiovasculare sau pulmonare.

Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt în continuare esențiale pentru a depăși situația actuală – atrag atenția realizatorii studiului.

Ultimele stiri