marți, octombrie 26, 2021

Pediatrul Mihai Craiu are un nou mesaj pentru părinții românii. Atenție mare, chestiunea este de importanță majoră!

Pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual de Copii, unde medicul Craiu publică sfaturile

sale strict pentru informare. Spațiul online nu reprezintă un loc de consultații și niciodată nu va înlocui consultul medical de specialitate. Este o chestiune pe care pediatrul o amintește constant.

Însă mesajul de azi este menit să capteze interesul tuturor părinților care utilizează nebulizatorul acasă.

Iată mesajul doctorului Craiu, redat integral:

”Chiar și in astm, unde sunt folosite frecvent medicamentele pe cale inhalatorie, a aparut o avertizare MAJORA in ultima revizuire a ghidului GINA (Global Initiative for Asthma) de acum o luna – https://ginasthma.org/

Siguranța pacientului este

adusă in prim plan si este impusă inlocuirea Ventolinului, ca medicament utilizat singur, cu o combinație de bronhodilatator cu steroid inhalatoriu, chiar si in cele mai ușoare forme de astm, la scolari si adulți.

De ce?

Pentru că folosirea unor cantități mari de Ventolin, in mod repetat, ar putea produce decesul.

Zic autorii unor studii mai vechi că la pacienții care au decedat, prin criza de astm, concentratia de Ventolin în sânge era de 2,5 ori mai mare decât la lotul martor.

Aceiași autori afirmă ca utilizarea nebulizării de bronhodilatatoare sau de steroizi orali pot produce mai

frecvent deces față de alte abordări terapeutice.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – prudență mare la nebulizarea de Ventolin, la domiciliu, mai ales fără un consult medical riguros în prealabil.

UPDATE – Ventolinul este un medicament esențial in tratamentul crizei de astm. Este un medicament EXCELENT, cu efect de combatere rapida a bronhospasmului. Atunci când este administrat CORECT, conform protocoalelor!! Avertizarea experților este pentru situațiile de uz incorect!”, conchide medicul Craiu pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri