miercuri, octombrie 20, 2021

În dorința de a oferi cât mai mult timp protecție împotriva virusului SARS-CoV-2, specialiștii au analizat efectele unei doze extra de vaccin anti-COVID , administrată la un anumit interval de timp după

schema inițială. A treia doză ar putea consolida răspunsul imun împotriva coronavirusului și, de asemenea, ar putea oferi o protecție sporită, mai ales în cazul persoanelor cu o imunitate scăzută.

Studiile recentă atestă că doza a treia de vaccin anti-COVID produce de 10 ori mai mulți anticorpi decât a doua doză, rapelul schemei de vaccinare.

De asemenea, această doză ar putea crește durata de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

A treia doză de vaccin produce de 10 ori mai mulți anticorpi

A treia doză de vaccin produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât a doua, potrivit unui studiu israelian

în care au fost analizate rezultatele serologice la personalul medical. Datele preliminare sunt încurajatoare în ceea ce priveşte durata de protecţie după administrarea celei de-a treia doze de vaccin, comunică RADOR.

Rezultatele preliminare ale unui studiu serologice efectuat la Centrul Medical Sheba din Israel arată că nivelul de anticorpi după administrarea celei de-a treia doze de vaccin este de 10 ori mai mare în comparație cu rezultatele obținute după a doua doză.

Studiul a comparat nivelul de anticorpi la o săptămână după administrarea celei de-a treia doze la personalul medical,

cu testare a făcută la o săptămână după a doua doză de vaccin.

Şeful campanie de combatere a coronavirusului în Israel spunea la începutul acestei luni că ar trebui făcute pregătiri pentru a patra doză, fără să precizeze când va fi necesară.

Rezultatele preliminare ale studiului de la Centrul Medical Sheba arată că a patra vaccinarea ar putea fi întârziată.

Chiar dacă nivelul anticorpilor scade în timp la persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că vaccinurile vor fi mai puțin eficiente împotriva formelor severe, apreciază experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și de

la Agenția Americană pentru Medicamente.

Experţii consideră că ar fi mai bine să se lucreze la producerea unor boostere, doze suplimentare concepute pentru a contracara variante rezistente care pot să apară în viitor.

Ultimele stiri