vineri, august 19, 2022

Sughițul l-a băgat în spital. Președintele Braziliei, internat de urgență.

Miercuri, 14 iulie, președintele brazilian Jair Bolsonaro a fost internat în spital. Acesta s-a plâns de dureri abdominale, după ce a fost lovit de o criză neîncetată de sughiț care durează de mai mult de 10 zile.

Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost dus la spitalul militar din capitala Braziliei la aproximativ 4 dimineața, iar potrivit surselor apropiate președintelui, acesta ar suferi de o obstrucție intestinală.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Președintele Braziliei, internat de urgență, după o criză de sughiț care durează de 10 zile

Într-o scurtă declarație, președinția a declarat că Bolsonaro este în stare bună și se descurcă bine, dar va rămâne sub observație până la 48 de ore. Au fost efectuate teste pentru a investiga ce a cauzat sughițul.

Jair Bolsonaro a avut mai multe probleme de sănătate în ultimiii ani. El a fost rănit grav de o persoană care l-a înjunghiat în burtă în timpul campaniei electorale din 2018. Potrivit The Guardian, Antônio Luiz Macedo, chirurgul care l-a operat pe Bolsonaro în 2018, se afla în drum spre spital.

Starea sănătății lui Bolsonaro a făcut obiectul unor speculații mediatice în creștere în ultimele zile. În timpul unei călătorii în sudul Braziliei vinerea trecută, Bolsonaro ar fi trebuit să abandoneze o cină după ce s-a simțit rău.

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

Într-o emisiune recentă pe rețelele de socializare, Bolsonaro a declarat că problema sughițului său a început după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale dentare pe 3 iunie și a dat vina pe medicamentele care i-au fost prescrise.

În ultimele săptămâni, Bolsonaro a fost cufundat în ceea ce analiștii numesc cel mai grav moment al președinției sale de doi ani și jumătate, cu popularitatea sa în cădere liberă, pe fondul furiei publice crescânde din cauza proastei manageriei a pandemiei și din cauza eșecului campaniei de vaccinare anti-covid.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Peste 535.000 de brazilieni au fost uciși de o boală pe care Bolsonaro a numit-o „puțină gripă” și sondajele sugerează că președintele Braziliei nu va reuși să câștige un al doilea mandat la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private