Sari la conținut

‘Sunt medic și nu m-aș atinge de niciunul dintre aceste alimente la prânz. Riscul de cancer crește vertiginos’

Medic
Sursă foto: pixabay

„Trebuie să nu mai mănânci aceste cinci lucruri imediat”, a împărtășit Dr. Reza Tirgari pe platforma de socializare TikTok.

„Numărul unu: sucurile”, a început el. „Chiar și sucurile fără zahăr conțin acid fosforic, a spus Dr. Tirgari: „Acidul fosforic este teribil pentru dinții și pentru oasele tale.

„Și îți leapădă calciul din oase [și] crește riscul de osteoporoză.”

Se spune că orice tip de sifon este „în general teribil pentru sănătatea dumneavoastră”.

În schimb, Dr. Tirgari a recomandat schimbarea sucurilor cu ceaiuri cu gheață „și alte lucruri de acest gen”.

„Al doilea lucru: zahărul”, a spus Dr. Tirgari. „Reduceți cantitatea de zahăr”, a sfătuit el.

În timp ce zahărul poate fi găsit în alimentele de zi cu zi, cum ar fi ciocolata ca parte a unei oferte de masă, acesta este pro-inflamator.

Prin reducerea gustărilor zaharoase la prânz veți „întârzia semnificativ apariția sindromului metabolic, a diabetului și a multor alte probleme de sănătate”.

Deși sandvișul este o alegere foarte comună pentru prânz, umpluturile pe care le alegeți ar putea fi dăunătoare.

Șunca și baconul – au fost asociate cu cancerul

Dr. Tirgari a declarat că mezelurile foarte procesate – cum ar fi salamul, șunca și baconul – au fost asociate cu cancerul.

„Riscul de cancer, inclusiv de cancer de colon, crește vertiginos cu mai multe porții de carne procesată pe zi, pe săptămână, pe lună”, a declarat Dr. Tirgari, potrivit Express.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să le ” eliminați”, deoarece „nu sunt bune pentru dumneavoastră”.

Dr. Tirgari a spus că acest lucru este „foarte important” de reținut atunci când vă decideți ce să mâncați la prânz.

Un alt produs interzis este uleiul de palmier, pe care unii oameni îl pot folosi, de exemplu, la prepararea unei mâncăruri prăjite.

Dr. Tirgari a spus: „Uleiul de palmier este unul dintre cele mai nesănătoase uleiuri saturate care există… mortal”.

Și ultimul pe lista sa sunt lactatele, cum ar fi brânza, care „cresc riscul multor boli cardiovasculare”.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel