miercuri, iulie 28, 2021

Suplimente în lupta cu Covid-19. Un medic român explică ce ne ajută, în această perioadă, în afară de celebrele vitamine D, C, echinaceea. Este vorba de câteva suplimente cu proprietăți antioxidante extrem

de puternice. 

”Să ne întărim imunitatea,” scrie dr. Adina Alberts, pe pagina de Facebook. Cunoscutul medic ne oferă și o listă a unora dintre cele mai puternice substanțe antioxidante. Redăm, mai jos, lista completa:
Pe lângă vitaminalele C, D, propolis, lăptișor de matcă, echinaceea, cătină, ș.a, ar trebui să mai avem în vedere și următoarele suplimente alimentare:

Suplimente în lupta cu Covid-19

QUERCETINA este recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante puternice.
Quercetina este un flavonoid care se găsește în mod natural în ardei, roșii, sfeclă, brocoli, fenicul, cireșe, pere, vișine.
Se găsește în farmacii sub formă

de capsule de 100, 200 sau 500 mg. Câte 500-750 mg pe zi reprezintă o doză zilnică optimă.
RESVERATROLUL, o altă substanță recunoscută la nivel mondial ca având un foarte puternic efect antioxidant, întărind și pregătind organismul pentru a lupta cu infecțiile de toate felurile. Resveratrolul este unul dintre antioxidanții naturali cei mai eficienți pentru protecția totală a corpului împotriva radicalilor liberi; are un puternic efect antiinflamator, antibacterian și antialergic (pentru că distruge histamina). În mod natural resveratrolul se găsește în struguri, mai ales în cei negri. Se găsește

în farmacii sub formă de tablete sau capsule de 250, 500, 750 mg, loțiuni sau tincturi. 500-1000 mg pe zi reprezintă doza optimă.
5 CIUPERCI cu puternice efecte antioxidante și imunostimulatoare.
Reishi,Shiitake, Maitake, Enokitake , Ghebe de miere. Se găsesc în comerț sub formă de capsule, în combinații diverse, simple sau asociate cu alte substanțe antioxidante sau cu vitamine. Doza recomandată este 1-2 capsule pe zi.

Ultimele stiri

Parteneri