joi, august 18, 2022

Varianta Delta a îngrijorat specialiștii din cauza posibilității de a fi rezistentă în fața vaccinului. Din fericire, se pare că administrarea ambelor doze oferă o protecție sporită chiar și împotriva variantei Delta. Ce aficiență are vaccinul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, totuși?

Vaccinul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză. Până în acest moment, au fost cercetate numai vaccinurile care se administrează în două doze. Astfel, experții în sănătate au analizat eficacitatea vaccinului Johnson&Johnson împotriva tulpinii indiene.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Johnson&Johnson, eficient împotriva variantei Delta?

Datele „pe cele opt luni studiate până în prezent” arată că vaccinul cu doză unică „produce un răspuns puternic de anticorpi neutralizanți care nu se diminuează”.

Johnson and Johnson asigură că vaccinul său Janssen cu doză unică împotriva Covid este eficace contra variantei Delta, identificată inițial în India și deosebit de contagioasă, cu un răspuns imunitar care poate dura cel puțin opt luni, scrie Le Soir, citat de Rador.

Potrivit unui studiu făcut de grupul farmaceutic american pe un mic număr de opt personae vaccinate cu vaccinul său, anticorpii și celulele sistemului lor imunitar au neutralizat varianta Delta. Un al doilea studiu pe 20 de pacienți de la spitalul Beth Israel Medical Center din Boston a dat aceleași rezultate.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Datele acestor studii au fost transmise platflormei de „prepublicări” BioRxiv, unde cercetătorii își pot depune lucrările înaintea unei eventuale publicări într-o revistă științifică.

„Credem că vaccinul nostru oferă o protecție durabilă contra covid și permite să se obțină o neutralizare a variantei Delta”, a declarat Paul Stoffels, director științific al Johnson & Johnson citat într-un comunicat difuzat joi seara.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Datele „pe cele opt luni studiate până în prezent” arată că vaccinul cu doză unică dezvoltat de laborator „produce un răspuns puternic de anticorpi neutralizanți care nu se diminuează, observăm chiar o ameliorare cu timpul”, a subliniat Mathai Mammen, care răspunde de Cercetare și Dezvoltare la Johnson & Johnson.

OMS a avertizat joi împotriva riscului unui nou val al pandemiei cauzat de variant Delta în Europa, în momentul când aceasta lansează certificatul sanitar în speranța de a relansa turismul, în vreme ce numărul de cazuri crește „într-un ritm alarmant” în Africa.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Nici Asia nu este scutită. Bangladeshul este supus de joi unei izolări și sunt anunțate pentru sâmbătă restricții în Indonezia, confruntată cu o creștere puternică a contaminărilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private