miercuri, februarie 8, 2023

Un nou studiu internațional atestă faptul că noua tulpină, Omicron, poate proveni de la șoareci. De asemenea, studiul analizează și eficiența anticorpilor obșinuți după vaccinare sau vindecare. Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson sau vindecate de boală nu au nicio protecție în fața noii variante.

Deși studiul nu a fost revizuit sau publicat în mod oficial, fiind realizat de anumite companii private, cercetători internaționali și instituții precum Universitatea din Washington sau Institutul Național de Genetică Moleculară din Italia, acesta atestă faptul că varianta Omicron ar proveni de la șoareci.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

Cu atît mai mult, studiul menționează că eficacitatea anticorpilor obținuți după vindecare sau după vaccinarea cu Johnson&Johnson scade dramatic în fața variantei Omicron.

„Numărul fără precedent de mutaţii găsite în genomul Omicron ridică întrebări cu privire la originea acestuia”, susțin autorii studiului publicat de biorxiv.org și citat de Smart Radio.

Cercetătorii recomandă înlocuirea vaccinului J&J cu unul ARNm

De asemenea, recent, CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A.) a recomandat alegerea unui vaccin pe bază de ARNm în detrimentul celui Johnson&Johnson, din cauza cazurilor rare de coagulare a sângelui, comunică Reuters.

Te-ar mai interesa: Oana Roman nu se mai ascunde: „Eu am trăit ani de ...

Vaccinul de la J&J folosește o tehnologie bazată pe o versiune modificată a unui adenovirus pentru a stimula imunitatea primitorilor, în timp ce vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech folosesc tehnologia ARNm.

Comitetul consultativ al CDC pentru practicile de imunizare urmează să se pronunţe joi, după ce un subcomitet a transmis că sprijină „recomandarea preferențială”.

Cazuri de tromboză cu sindrom de trombocitopenie, care implică formarea de cheaguri de sânge însoțite de un nivel scăzut de trombocite, au fost raportate anterior la unii dintre cei cărora le-a fost administrat vaccinul J&J.

Te-ar mai interesa: Cum să ai o inima sănătoasă. Virginia Faur spune c...

CDC a anunţat că rata unor astfel de incidente este mai mare decât se estimase anterior, atât la femei cât și la bărbați. Cel puțin nouă persoane au murit în urma incidentelor de coagulare a sângelui din Statele Unite, a transmis CDC.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private