Sari la conținut

Te confrunți cu probleme de sănătate? Ce este obligatoriu să faci de Sfântul Ștefan

Te confrunți cu probleme de sănătate? Iată ce este obligatoriu să faci pe 27 Decembrie, zi în care este prăznuit Sfântul Ștefan, primul martir al Bisericii Creștine.

Ce trebuie să faci de Sfântul Ștefan! Vei avea parte de sănătate și liniște în casă. Sfântul Apostol Ștefan, cel dintâi martir al Bisericii lui Hristos, este primul model de jertfă creștină.

Pe 27 decembrie, românii botezaţi Ştefan şi Ştefania îşi sărbătoresc ziua numelui. Mai întâi însă, se cuvine să meargă la slujbă, la biserică, pentru a-l cinsti pe patronul lor, Sfântul Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, primul martir creştin. Şi să respecte tradiţiile populare, ca să aibă parte de sănătate şi linişte în casă.

O veche tradiţie se referă la creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase.

Ce este obligatoriu să faci de Sfântul Ștefan

În aceste cazuri este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită în această zi. În ziua praznicului se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, ce amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică, în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.

De asemenea, de Sfântul Ştefan se prepară şi se împart mucenici cu miere şi nucă, ce amintesc de moartea lui mucenicească.

În ziua praznicului este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie.

Tot în ziua de Sfântul Ștefan se spune că este bine să dăruim icoana Sfântului Ștefan sau o candelă nouă aprinsă pentru sănătatea rudelor bolnave, dar și pentru sporul casei.

Ca semn al iubirii, prețuirii și respectului pe care i-l purtăm Sfântului martir Ștefan este bine ca în această zi persoanele certate să se împace, potrivit ziarulunirea.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel