marți, iunie 15, 2021

Unghiile puternice și sănătoase pot fi un indicator al sănătății bune, dar uneori unghiile noastre nu sunt la fel de puternice pe cât ne-am dori să fie.

Vestea bună este că putem face oricând schimbări

în stilul nostru de viață și în obiceiurile noastre pentru a ajuta la întărirea unghiilor. Iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a vă întări unghiile în cel mai scurt timp.

  1. Luați un supliment de biotină

Biotina (cunoscută și sub numele de vitamina H și vitamina B-7) este una dintre vitaminele B. Deoarece este solubilă în apă, nu este stocată de corp, deci trebuie să vă asigurați că o consumați zilnic.

Biotina poate ajuta la întărirea părului și a unghiilor și, de asemenea, ajută sistemul nervos al corpului să funcționeze corect. Poate fi găsită în alimente cum ar fi sardinele,

ouăle fierte și leguminoasele sau puteți lua o vitamină B sau un supliment.

Înainte de a lua un supliment de biotină, consultați medicul înainte pentru a vă asigura că este sigur pentru dvs.

2. Minimizează expunerea la apă

Prea multă înmuiere în apă poate face ca unghiile să devină slabe și fragile. Purtați mănuși când spălați vasele și încercați să vă țineți mâinile departe de apă în timp ce faceți o baie.

Este imposibil să eviți întotdeauna scufundarea mâinilor, desigur, dar acest lucru este ceva de care să fii atent.

3. Hidratează-te

Consumul de apă suficientă este esențial pentru

sănătate, iar sănătatea unghiilor nu face excepție. Fără umiditate adecvată, unghiile pot deveni fragile și se pot rupe și se pot coji cu ușurință. Consumul de apă suficientă le ajută să păstreze umezeala și să rămână puternice.

4. Fii atent la dieta ta

Asigurați-vă că mâncați o dietă sănătoasă și variată, precum și că luați multivitamine cu minerale. O dietă deficitară în vitamine și minerale esențiale vă poate afecta întregul corp – inclusiv unghiile.

5. Fii atent la produsele pe care le folosești

Multe oje sau tratamente conțin substanțe chimice dure care pot de fapt

să slăbească unghiile. Eliminarea lacului de unghii care conține acetonă trebuie evitată, deoarece poate deteriora unghiile.

Căutați lacuri de unghii și absorbții netoxice, precum și îndepărtarea lacurilor fără acetonă.

 

Ultimele stiri

Parteneri