Sari la conținut

Te lupți cu ficatul gras non-alcoolic? Tratează-l cu ACEASTA vitamină

Te lupți cu ficatul gras non-alcoolic? Tratează-l cu ACEASTA vitamină.

Într-o perioadă în care problemele de obezitate sunt la cote maxime, nu este surprinzător faptul că boala ficatului gras a devenit un motiv de îngrijorare. Boala ficatului gras este de două tipuri: alcoolică și non-alcoolică.

În timp ce prima este o consecință a consumului excesiv de alcool, cea de-a doua este pusă pe seama grăsimilor în exces din ficat, din cauza aportului de grăsimi saturate și trans.

Oamenii din toate categoriile de vârstă pot dezvolta afecțiunea. Și, în timp ce modificările dietetice pot ajuta la rectificarea stării, un nou studiu a numit un nutrient care ar putea fi cheia prevenirii.

Te lupți cu ficatul gras non-alcoolic? Tratează-l cu ACEASTA vitamină

Un studiu recent publicat în Journal of Hepatology a arătat că utilizarea vitaminei B12 și a folatului ar putea ajuta la combaterea bolii hepatice grase non-alcoolice (NAFLD).

La evaluare, experții au descoperit că utilizarea acestor nutrienți împreună ar putea ajuta la reducerea inflamației și a cicatricilor cauzate de NAFLD și, de asemenea, poate încetini progresia acesteia.

Citeste si:

Cum ajută vitamina B12 și folații cu NAFLD?

NAFLD se referă la acumularea de grăsimi în ficat, care nu are legătură cu consumul de alcool. La unii oameni, provoacă inflamație, iar cicatricile severe sunt cunoscute sub numele de ciroză. Din cauza acestei afecțiuni, celulele hepatice sănătoase sunt înlocuite cu țesut cicatricial.

Potrivit unui studiu clinic recent, afectarea ficatului este cauzată de degradarea sintaxinei 17, o proteină responsabilă de transportul și digerarea grăsimilor și de susținerea unui metabolism sănătos.

Lipsa acestei proteine ​​împiedică îndepărtarea celulelor deteriorate și moarte.

Vitamina B12 și acidul folic funcționează prin creșterea nivelului de sintaxină 17 din ficat pentru a inversa cicatricile și a restabili funcțiile acesteia.

Încercați să luați suplimente pentru a obține același lucru sau pentru a crește aportul din următoarele alimente:

1. Leguminoase

2. Ouă

3. Legume cu frunze verzi

4. Pește

5. Produse lactate

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.