Sari la conținut

Tineri, ademeniți cu locuri de muncă bine plătite, folosiți pentru trafic de organe

Mai mulți tineri au fost ademeniți cu locuri de muncă bine plătite, apoi au fost răpiți și folosiți pentru trafic de organe, în Pakistan. Victimele, erau persoane vulnerabile. 

Poliţia pakistaneză a anunţat, vineri, că a destructurat o reţea de trafic de organe umane.

Un tânăr de 14 ani dat dispărut a fost găsit după câteva săptămâni. În urma cercetărilor s-a descoperit că acestuia i-a fost extirpat un rinichi, relatează AFP.

Traficanţii ademeneau în special victime tinere şi vulnerabile. Le promiteau locuri de muncă bine plătite, apoi le foloseau pentru organe, în special rinichi.

Un astfel de organ era vândut pentru sume de până la 900.000 de rupii (3.600 de euro).

Medicii implicați nu au fost găsiți încă

După ce erau răpite, victimele erau duse la un laborator clandestin din Rawalpindi, în apropiere de capitala Islamabad, unde erau recoltate organele.

Astfel de unităţi clandestine din Pakistan nu dispun, în general, de echipamentul medical şi de experienţa necesară pentru un transplant.

„Abia după ce i-am dat de urmă am descoperit că în spatele dispariţiei băiatului se afla o operaţiune de trafic de organe. Băiatul ne-a spus că, atunci când s-a trezit, lângă el era un arab pe o targă, aşa că noi credem că majoritatea clienţilor sunt străini”, a declarat pentru AFP Rehan Anjum, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Punjab (centru-est).

El a precizat că şase persoane au fost arestate.

„Nu pot fi decât recunoscător că poliţia l-a găsit la timp”, a declarat pentru AFP tatăl băiatului.

Poliţia a declarat că nu i-a găsit încă pe medicii implicaţi în operaţiune.

În 2010, Pakistanul a interzis traficul de organe umane, care se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare, scrie news.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel