Categories: Stil de viaţă

TOP 10 metode prin care vă întăriţi sistemul imunitar

Pentru a contribui la întărirea imunităţii este important să aveţi o alimentaţie echilibrată, o atitudine pozitivă şi să faceţi mişcare în mod regulat.

  1. Combateţi stresul

În unele cazuri puţin stres ne poate ajuta, fiind modul prin care corpul nostru se pregăteşte pentru o provocare. Însă, prea multă tensiune poate fi dăunătoare, ducând la slăbirea sistemului imunitar. Pentru a reduce nivelul de stres trebuie să vă dedicaţi o parte din timpul dumneavoastră activităţilor care vă relaxează şi vă fac plăcere.

  1. Sexul regulat

Este un fapt dovedit că pe lângă plăcerea pe care o oferă, partidele regulate de sex îmbunătăţesc considerabil starea de sănătate. Oamenii de ştiinţă au analizat legătura dintre activitatea sexuală şi starea de sănătate a adulţilor de vârstă mijlocie. Conform rezultatelor, cei care fac sex frecvent au o stare generală de sănătate mai bună, deoarece sexul creşte nivelul imunoglobulinelor A (o serie de anticorpi).

  1. Atitudinea pozitivă

Gândurile pozitive pot îmbunătăţi sistemul imunitar. Conform unui studiu, atunci când suntem mai optimişti, imunitatea organismului creşte. Pentru a avea o atitudine pozitivă trebuie să învăţăm să ne concetrăm asupra lucrurilor plăcute din viaţa noastră, şi să evităm gândurile şi situaţiile negative.

4. Zâmbetul

Un grup de cercetători de la Loma Linda University School of Medicine au analizat efectele râsului asupra sistemului imunitar şi au descoperit că atunci când râdem cortizolul (hormonul stresului) scade iar numarul limfocitelor T, cu rol crucial pentru imunitate, creşte.

 5. Antioxidanţii

Mâncând suficiente fructe şi legume veţi primi doza necesară de antioxidanţi. Aceste substanţe care se găsesc în alimente vă protejează de radicalii liberi, molecule care pot distruge celulele organismului. Pentru a beneficia de o gamă largă de antioxidanţi, alegeţi fructe şi legume de diferite culori ca: portocalele, brocoli, kiwi, căpşunile, morcovii, pepenele galben şi roşu, papaya, salata verde.

  1. Evitaţi caloriile goale

Aceatea provin din alimente rafinate, bogate în glucide cu index glicemic ridicat. Alimentele care furnizează calorii false sunt zahărul alb rafinat, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză, grăsimile rafinate şi artificiale (uleuri, margarină), alcoolul, alimentele industriale, produsele de patiserie, cofetărie, sucurile.

Pentru a fi utilizate, caloriile goale consumă din rezerverle organismului, având efect nu numai păgubitor asupra metabolismului, ci şi puternic dezechilibrant, determinând maladii grave. .

  1. Mişcarea

O metodă simplă prin care vă creşteţi imunitatea este exerciţiul fizic. Făcând mişcare în mod regulat puteţi reduce nivelul de stres şi riscul de osteoporoză, de boli de inimă şi diferite tipuri de cancer. Cele mai benfice sunt exerciţiile moderate, practicate de câteva ori pe săptămână. Orice fel de exerciţiu fizic ajută, inclusiv ciclismul, mersul pe jos, înotul, yoga.

8. Somnul

Fără odihnă suficientă, sistemul imunitar nu are destule resurse pentru a lupta împotriva bolilor. Majoritatea adulţilor au nevoie de aproximativ 7-9 ore de somn pe noapte. Pentru un somn odihnitor faceţi exerciţii, evitaţi cofeina şi alcoolul şi menţineţi o temperatură confortabilă în dormitor.

9. Litmitaţi consumulul de alcool

Multi oameni consumă băuturi alcoolice la petreceri ca o modalitate de a socializa și de a sărbători. Dar alcoolul în cantităţi mari poate slăbi sistemul imunitar. Pentru a minimiza riscul, bărbații ar trebui să nu consume mai mult de două pahare de băuturi alcoolice pe zi, iar femeile ar trebui să se limiteze la un singur pahar pe zi.

10. Renunțaţi la ţigări
Chiar dacă sunteţi doar un fumător ocazional, pericolul e acelaşi ca şi la fumătorii înrăiţi. Potrivit US Surgeon General, chiar şi nivelurile scăzute de tutun pot cauza probleme de sănătate, inclusiv atacuri de cord, accidente vasculare şi astm.

Recent Posts

Rețeta-minune de mic dejun cu care o femeie a slăbit 45 de kilograme

Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine ​​la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea…

3 ore ago

Românii care au pensia de 5.800 de euro pe lună. Cum au ajuns la această valoare astronomică?

O carieră în Parlamentul European este adesea percepută ca o oportunitate de a activa într-un…

3 ore ago

ANM anunţă SCHIMBAREA radicală a vremii! PROGNOZA detaliată

Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică cod galben, anunţând averse, descărcări electrice şi izolat grindină în…

4 ore ago

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, clasificat la nivel de competenţă foarte înalt

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost clasificat în categoria IM – nivel de…

4 ore ago

România vrea să atragă alte 500 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a declarat că planurile de extindere a…

4 ore ago

5 tipuri de burtă la femei. Cauzele apariției și metodele de eliminare a grăsimii abdominale

Multe femei ezită să poarte un costum de baie, deoarece corpul lor este corupt de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar