joi, august 5, 2021

Alimentația este un factor important care determină sănătatea întregului organism. Aceasta trebuie, în mod ideal, să asigure toate nevoile nutriționale ale organismului. În caz contrar, se pot dezvolta

anumite carențe și acumulări de toxine care provoacă boli grave, cu potențial letal. Iată top 3 boli care pot fi cauzate de alimentația nesănătoasă.

Deși bolile pot avea diverse cauze, se pare că multe dintre acestea sunt asociate cu consumul excesiv de alimente nesănătoase, intens procesate și bogate în substanțe dăunătoare, în detrimentul alimentelor sănătoase, care oferă nutrienți esențiali.

Pentru a evita riscul de a dezvolta orice boală, este important să adopți un stil de viață cât mai echilibrat.

Top 3 boli cauzate de alimentația nesănătoasă

Cancer

Deși sunt necesare mai multe

studii, specialiștii în sănătate au descoperit că aproximativ 30% din numarul total al cazurilor de cancer se datoreaza alimentatiei incorecte si sedentarismului. Acest procent se referă mai ales la zonele puternic industrializate, unde populația este mai puțin atentă la alimentație și obiceiuri sănătoase.

Diabet

Diabetul de tip 2 se caracterizează prin producerea în exces a hormonului care reglează nivelul de zahăr din sânge, determinându-se astfel rezistența la insulină. Rezistența la insulină a celulelor corpului este provocată de greutatea excesivă, alimentația nesănătoasă și lipsa mișcării.

Astfel, tratamentul diabetului de tip 2 presupune o schimbare a obiceiurilor alimentare, reducerea kilogramelor în exces și mișcarea regulată.

Afecțiuni cardiovasculare

Afecțiunile cardiovasculare se află printre cele mai frecvente cauze de deces, la nivel mondial. Este cunoscut faptul că cel puțin jumătate din bolile cardiovasculare pot fi evitate printr-o schimbare a stilului de viață. Printre cei mai periculoși factori se numară fumatul și raportul anumitor grăsimi din sânge. Printr-un regim de viață sănătos care include suficientă mișcare, o dietă sănătoasa și renunțarea la fumat, riscul de a dezvolta afecțiuni

cardiovasculare scade semnificativ.

Astfel, este foarte important să incluzi în alimentația ta mai multe alimente proaspete, care să satisfacă organismului nevoile nutriționale și aportul de vitamine și minerale esențiale.

Ultimele stiri

Parteneri