Sari la conținut

TOP 3 ceaiuri care topesc rapid grăsimea abdominală. Cele mai bune ceaiuri de slăbit

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cele mai bune ceaiuri de slăbit

În lupta cu kilogramele în exces, un aliat de nădejde sunt și ceaiurile, alături de dieta hipocalorică şi activitatea fizică moderată. 

Ceaiurile ajută la eliminarea toxinelor din organism și ard rapid grăsimea în exces. De pildă, ghimbirul este un foarte bun stimulent digestiv, amplifică arderile de grăsimi și ajută la digestia optimă a alimentelor grele. În plus, elimină toxinele din corp.

Fitoterapeuţii recomandă şi trei ceaiuri-minune care topesc grăsimea abdominală. Ceaiul este o băutură tradițională asiatică, obținută prin infuzarea plantelor aromatice sau a celor cu proprietăți curative.

Frunzele de dud asigură o digestie rapidă

Ceaiul din frunze de dud este alegerea ideală, deoarece stimulează metabolismul, crește arderile de grăsimi și asigură o digestie rapidă a alimentelor. Se folosesc doar frunzele de dud uscate, scrie frunza-verde.ro. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de frunze de dud la 250 de ml de apă clocotită. Se consumă după fiecare masă, iar pentru un gust și mai plăcut poate fi îndulcit cu miere.

sursa foto: terapiinaturiste.ro

Frunzele de anghinare împiedică digestia lentă

Dacă ai o digestie lentă sau dacă suferi frecvent de balonare, anghinarea, bogată în acizi, săruri de potasiu și flavonoide, are acțiune diuretică. Astfel, este de mare ajutor dacă vrei să slăbești.

Ceaiul verde taie pofta de mâncare

Despre ceaiul verde se știe că accelerează metabolismul bazal, ajutând la arderea caloriilor. Beneficiile sale uimitoare sunt date de taninurile pe care le conțin și care împiedică asimilarea grăsimilor. De asemenea, ceaiul verde te ajută să ai abdomenul plat, întrucât catehinele conţinute de acest ceai opresc acumularea depozitelor adipoase pe burtă.

Totodată, ceaiul verde scade apetitul şi oferă senzaţie să saţietate pentru mai multă vreme. Dacă îl bei înainte masă, vei constata că vei mânca mult mai puţin, pentru că acesta taie pofta de mâncare.

Pentru controlul greutăţii, consumă zilnic ceai verde obţinut dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, lăsat la infuzat 10 minute. Se consumă 2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00.

Cum se calculează Indicele de Masă Corporală

Indicele de masa corporala este o metoda care poate fi folosita atat de barbati cat si de femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani. Indicele de masa corporala nu este o metoda de calcul a greutatii potrivita pentru copii, femei insarcinate, persoane cu masa musculara mare (sportivi) si varstnici si nu este menita stabilirii procentului de grasime corporala, a masei musculare sau osoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel