vineri, octombrie 22, 2021

Top 7 plante pe care să NU le ții în casă. Sunt toxice și îți pot face rău.

Frumoase și delicate, plantele de apartament sunt, cu siguranță, o alegere minunată pentru decorarea interioarelor, dar și

pentru oaza de liniște pe care o creează prin prezența lor. Deși sunt apreciate pentru calitățile lor ornamentale și de purificare a aerului, unele dintre aceste plante pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea celor din jur, atât adulți și copii, cât și animale de companie.

Top 7 plante pe care să NU le ții în casă

Iată, potrivit specialiștilor, care sunt plantele toxice, la care ar fi bine să renunțați.

Crăciunița – des întâlnită în locuințele românilor, crăciunița este o plantă ornamentală care înflorește în preajma Crăciunului. Are flori roz și frunzulițe roșii,

foarte toxice însă. Înghițirea frunzelor provoacă stări violente de diaree și erupții cutanate. Strivirea frunzelor între degete poate genera, în cazul în care ducem mâna respectivă la ochi, pierderea temporară a vederii!

Iedera englezeasca, solutie perfecta pentru umbrare • Casa și Grădina

Iedera– este una dintre plantele cățărătoare extrem de iubite în Europa, inclusiv în România. Sunt foarte multe case care au cel puțin un perete exterior acoperit de această plantă prolifică. Atenție însă! Frunzele ei, mestecate sau înghițite, generează halucinații, stări de leșin, delir, mai ales în cazul copiilor.

Aloe vera- este o plantă cultivată

în special pentru proprietățile sale medicinale. Incașii o foloseau la tratarea arsurilor. Cu toate acestea, aceștia cunoșteau cum anume să folosească această plantă. Știau faptul că doar tulpina și seva dinăuntru nu sunt toxice, membrana care desparte aceste straturi provocând, în schimb, amețeli, dureri de cap, febră, erupții cutanate, colorarea urinei în roșu.

Renunță la aceste plante! Sunt toxice și îți pot face rău

Leandrul – înalt de până la cinci metri, cu frunze lanceolate și cu flori albe, roșii sau gălbui, frumos mirositoare. Leandrul este un arbust din familia apocinaceelor. Lemnul,

scoarța și frunzele se folosesc în medicină. Nu consumați însă frunze sau semințe de leandru! Sunt extrem de toxice, provoacând stări de greață, arsuri intestinale, atacuri cerebrale, comă și chiar moartea!

AZALEE

Azaleea– foarte apreciate în întreaga lume, azaleea este o plantă cu flori și miresme încântătoare. Ar trebui, însă, să vă mulțumiți cu adulmecarea florilor ei albe, roz sau roșii. Pentru că, din păcate, frunzele, înghițite, sunt mortale. Procesul debuteazăcu groaznice dureri abdominale, înțepături, paralizia mâinilor și a picioarelor. Ți se poate sfârși cu coma urmată de deces.
1. laur - PRESSALERT.ro

Laurul

– atenție la semințele acestei plante parfumate specifice Europei și Africii de Nord! Înghițite generează dureri abdominale cumplite, coma, moartea.

Dumb Cane Guide: How to Grow & Care for “Dieffenbachia”

Dieffenbachia– chiar dacă numele nu vă spune nimic, dieffenbachia este des întâlnită în locuințele românilor. Este o plantă specifică pădurilor tropicale și este apreciată pentru aspectul plăcut, având frunze mari, ovale, alungite, modelate în desene albe. Aceste frunze sunt însă extrem de otrăvitoare. Mestecarea lor provoacă amețeli, stări de vomă, febră, iritații ale pielii, incapacitatea de a mai articula cuvinte.

Ultimele stiri