marți, decembrie 6, 2022

Trafic de carne vie. Minore recrutate pentru modelling ajung să fie exploatate sexual prin constrângere psihică, manipulare emoțională. Câte cazuri or mai fi încă nedescoperite…

 

Procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul BCCO Iaşi efectuează, miercuri, 9 noiembrie, cinci percheziţii în municipiul Iaşi, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2000 – 2016, mai multe minore la data comiterii faptelor au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de

modelling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional).

Până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate, relatează Realitatea.net.

Activitatea beneficiază de sprijinul unei organizaţii nonguvernamentale specializată în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

Te-ar mai interesa: Decembrie, luna cadourilor pentru aceste zodii: mă...

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală.

Și totuși, România rămâne țara cu cei mai mulți copii traficați în Europa

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în anul 2021 ca urmare a declinării competenţei de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Din păcate, România ocupă un loc fruntaș în traficul de carne de vie din Europa. De altfel, pe site-ul Poliției Române sunt copii dispăruți de ani de zile… Din păcate, zilnic auzim de cazuri de dispariții de copii și puțini mai sunt găsiți.

Chiar recent, a fost dat dispărut un băiețel de 3 ani, care se plimba cu bunicul său în apropierea locuinței.

Ce-i de făcut pentru a ne asigura că acești copii nu ajung pe mâna traficanților de organe sau pentru satisfacerea plăcerilor sexuale? Probabil că această întrebare va rămâne fără răspuns…

Te-ar mai interesa: Trage apa doar după ce pui colacul! Greșeala pe ca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private