duminică, iunie 13, 2021

Traian Băsescu, critici dure la adresa autorităților. „Jumătăţile de măsură anti-COVID nu dau rezultate”

Traian Băsescu critică în termeni duri măsurile luate de autorități în gestionarea pandemiei. Fostul

președinte consideră că se impun restricțiile corecte pentru a stopa răspândirea virusului. Acesta evidențiază, de asemenea, „jumătățile de măsuri” adoptate de „Orban și Iohannis” în vremuri de criză.

„Care o fi limita admisibilă de incompetenţă a unui guvern?
Aşa cum ne-au obişnuit, Orban şi Iohannis au mers cu jumătăţi de măsură, într-un moment de criză când erau necesare soluţii radicale”, este de părere Băsescu.

Traian Băsescu, critici dure la adresa autorităților. „Jumătăţile de măsură anti-COVID nu dau rezultate”

Fostul președinte

acuză autoritățile de „incompetență” în ceea ce privește ultima hotărâre guvernamentală și evidențiază o serie de contradicții flagrante.

„Peste o lună, după terminarea alegerilor, vor constata că jumătăţile de măsură nu dau rezultate

  • Au închis şcolile dar au lăsat deschis programul “after-school” şi holurile tribunalelor tixite de justiţiabili şi avocaţi;
  • au interzis deplasările pe timp de noapte dar au lăsat liber transportul public local pe timp de zi sau transportul feroviar de navetişti şi de lung parcurs în condiţiile în care sistemele de transport sunt principalul mijloc

    de împrăştiere a pandemiei;

  • au lăsat farmaciile deschise dar nimeni nu spune ce medicamente trebuiesc administrate dacă ai o formă uşoară sau eşti autoimun la COVID-19 şi te tratezi acasă în izolare;
  • au lăsat deschise mall-urile şi hypermarket-urile, dar, cu o mare incompetenţă, închid pieţele agroalimentare distrugându-i pur şi simplu pe micii producători. Şi în cazul unor măsuri radicale, pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise dar supravegheate de poliţiile locale pentru respectarea regulilor (vezi postarea din 18.10.2020).
Oare cât de incompetent trebuie să fii ca printr-o

hotărâre guvernamentală să creezi toate aceste contradicţii?

Jumătăţile de măsură nu vor rezolva problema creşterii numărului de îmbolnăviri. Dar se transformă într-o hărţuire fără folos a populaţiei din cauza unor măsuri prost gândite”, este mesajul fostului președinte.

Ultimele stiri

Parteneri