marți, ianuarie 25, 2022

Bolile de inimă și ale sistemului circulator omoară milioane de oameni anual, în lume, iar statisticile arată că numărul este în creștere. Alimentația nesănătoasă și sedentarismul sunt principalii vinovați.

O metodă simplă și eficientă prin care vă puteți îmbunătăți sănătatea inimii și circulația sângelui e să adoptați un stil de viață sănătos și să adăugați în dietă următoarele alimente:

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu împotriva depresiei. Nu te aşt...

Usturoi

Studiile au arătat că extractul de usturoi scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele și reduce placa aterosclerotică (apare prin depunerea de ateroame pe pereții arterelor care “strangulează” circuitul sanguin. Netratate, ateroamele pot conduce la blocarea arterelor cu consecinte mortale).

Într-un studiu publicat în Jurnalul de Nutritie,  dr. Matthew Budoff, cardiolog, cercetător și profesor asociat la Școala de Medicină UCLA , este un expert în tehnologie, a examinat efectele extractului de usturoi asupra persoanelor cu boli de inimă, care au luat statine.

Te-ar mai interesa: Care este vârsta ideală de apariție a menopauzei? ...

“Am constatat că placa aterosclerotică în cazul persoanelor cu colesterolul mare poate crește cu 40%  într-un an “, spune dr. Budoff. ” Cu toate acestea, atunci când și i-am dat pacienții au primit 1200 mg de extract de usturoi pe zi, creștera plăcii aterosclerotice a fost încetinită cu 66%  într-un an,” a adăgat cardiologul.
Nu au existat interacțiuni între statine și extractul de usturoi. Cercetătorii au observat că statinele luate fără extractul de usturoi nu au oprit creșterea plăcii aterosclerotice.

Te-ar mai interesa: O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat ...

Ardei iute

Acționează și ca stimulator pentru circulația sângelui, detoxifiant, antiinflamator sau calmant împotriva durerilor musculare. Pentru că are capacitatea de a îmbunătăți circulația sâgelui, ardeiul iute este folosit în numeroase tratamente naturiste care neceasită acest lucru. Calitățile lui au fost confirmate și de cercetările științifice, care au relevat potențialul vasodilatator și ajutorul dat în tratarea anginei. Îmbunătățirea circulației ajută la reducerea durerilor musculare sau de încheieturi, vindecarea țesuturilor deteriorate, o mai bună absorție a nutrienților și o mai mare eficiență a mecanismelor de detoxifiere.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

Cacao

Conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure, vinul roșu sau ceaiul verde și negru. ai nevoie de doar 20 g de cacao pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private