Sari la conținut

Tusea persistă, deși răceala a trecut? Uite ce se ascunde în spatele acestui simptom

remedii tuse
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Tusea persistă, deși răceala a trecut? Uite ce se ascunde în spatele acestui simptom!

Răceala a trecut, iar tusea, unul dintre cele mai comune simptome specifice virozelor respiratorii, gripei și bolilor pulmonare, încă se manifestă? Medicul american Scott T. Burger spune ce se ascunde în spatele acestui simptom.

Tusea se manifestă când organismul încearcă să elimine unele substanțe și poate să persiste chiar și după ce răceala a trecut. Dr. Scott T. Burger, de la Universitatea Maryland, SUA, spune ce s-ar putea afla în spatele acestui simptom.

Producție excesivă de mucus

„Organismul face o treabă excelentă! În general, luptă împotriva virușilor rapid, dar dacă acest simptom persistă, corpul încearcă să curețe mucusul excesiv care a fost produs de virus‟, explică specialistul, care adaugă că gâtul iritat poate provoca, de asemenea, tuse persistentă.

Tusea persistentă, care durează chiar și săptămâni întregi, poate fi un simptom de pneumonie. În acest caz, este necesar tratamentul recomandat de medic.

Răceala dispare, dar tusea încă persistă? Bronșita poate fi un motiv pentru care acest simptom încă se manifestă.

Potrivit Healthline, bronșita este un tip ce infecție care poate irita și inflama bronhiile, ceea ce provoacă tuse. De cele mai multe ori, poate fi confundată cu răceala, deoarece simptomele pot fi similare.

  • Reflux gastroesofagian. Tusea seacă și persistentă poate fi un simptom al bolii de reflux gastroesofagian. Se manifestă când acidul din stomac ajunge în gât și acesta se irită.

Potrivit „Verywell Health‟, îți dai seama dacă te confrunți cu această problemă, dacă pe lângă tusea persistentă, ai și arsuri la stomac, dureri în piept, răgușeală, dureri la înghițire și/sau dificultăți de respirație.

  • Astm bronșic. Tusea persistentă poate fi un simptom de astm bronșic, potrivit „Best Life‟. În general, persoanele diagnosticate cu acest tip de astm își tratează tusea numai cu tratamentul prescris de medic.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: