marți, mai 30, 2023

Cercetătorii nu au descoperit încă toate modurile în care infecția afectează organismul. Totuși, este cunoscut faptul că majorotatea persoanelor care au trecut prin boală se confruntă, chiar și pentru luni, cu sechele post-COVID.

Sechelele post-COVID pot afecta inima, plămânii, dar și orice parte a organismului. Multe persoane au auczat până și alterarea vederii și dureri articulare după infecție.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Astfe, în funcție de persoană, COVID poate declanșa noi afecțiuni oriunde în organism.

De asemenea, creierul poate fi afectat într-o mare măsură, iar starea noastră de spirit poate avea de suferit. Specialiștii au observat că persoanele care au avut COVID au o predispoziție mai mare de a dezvolta anxietate, depresie și alte probleme de sănătate mintală.

Anxietate și depresie post-COVID

Chiar și pacienții care nu au fost foarte bolnavi și au dezvoltat o formă relativ ușoară au avut un risc de 60% mai mare, în comparație cu cei neinfectați, să fie diagnosticați cu o tulburare de somn. De asemenea, riscul de a suferi de anxietate a crescut cu 69%, iar riscul de depresie cu 77%.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Riscul unor astfel de afecțiuni a fost semnificativ mai mare la pacienții spitalizați cu COVID, notează Fortune.

Virusul COVID „este capabil să producă consecințe pe termen lung la o scară pe care nu am mai văzut-o până acum”, a declarat co-autorul studiului, Ziyad Al-Aly, șeful cercetării, epidemiolog la Universitatea Washington din Missouri. „Cauzează o multitudine de anomalii care vor afecta oamenii întreaga viață și care au ramificații pe termen lung”, adaugă expertul.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

„Deși cu toții am suferit anumite probleme mintale în această pandemie, persoanele cu COVID-19 au avut probleme mult mai mari și se confruntă cu afecțiuni mintale și până la un an după diagnostic. Este vorba de anxietate generală, depresie, tulburări de somn, declin neurocognitiv, tulburări legate de consumul de opioide”, a adăugat expertul.

Astfel, COVID este o afecțiune periculoasă și din prisma sechelelor cu care majoritatea persoanelor rămân, pe lângă simptomele de bază manifestate în timpul infecției.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private