Categories: Stil de viaţă

Un medic avertizează cuplurile: Nu dormiți niciodată împreună!

Din cuprinsul articolului

Un medic a sfătuit cuplurile care doresc să aibă un somn bun să nu doarmă unul lângă celălalt în același pat, explicând că acest lucru le-ar putea afecta calitatea somnului și, de fapt, sănătatea lor generală.

Dr. Karan Rajan, care împărtășește în mod regulat sfaturi medicale utile online, a avertizat că, dacă partenerul dumneavoastră sforăie sau se mișcă prea mult în timp ce doarme, acest lucru vă va împiedica probabil să intrați în somnul REM (mișcări oculare rapide), adică în cea mai profundă etapă a ciclului de somn al unei persoane. O noapte de somn decentă este, desigur, crucială pentru sănătatea și bunăstarea generală a unei persoane, iar lipsa acestuia poate avea efecte fizice și psihologice grave în timpul orelor de veghe.

Într-un videoclip revelator împărtășit cu cei 4,8 milioane de urmăritori TikTok, Dr. Rajan, care lucrează ca chirurg și profesor la Universitatea din Sunderland, a explicat că nu toată lumea va avea același tip de ciclu de somn. Acest lucru ar putea foarte bine să însemne că unul dintre parteneri ajunge să fie privat de somn în mod cronic, în timp ce celălalt este perfect odihnit. Temperatura corpului este, de asemenea, o problemă în acest caz, deoarece împărțirea patului cu cineva crește în mod natural căldura corporală, ceea ce ar putea, la rândul său, să ducă la un somn insuficient.

Un medic avertizează cuplurile

Dr. Karan a explicat: „Unul dintre factorii declanșatori de care aveți nevoie pentru a putea adormi, este scăderea temperaturii corporale centrale. Împărtășirea patului crește căldura corporală, așa că va dura mai mult timp pentru a adormi”. Urmăritorii au rămas oarecum divizați pe acest subiect, unii considerând că le este greu să își imagineze cum ar fi să adoarmă fără ca partenerul lor semnificativ să le fie alături.

O persoană a recunoscut că „le plac prea mult îmbrățișările” pentru a încerca acest lucru, în timp ce o altă persoană a glumit: „Spuneți-i asta răsfățatului meu Yorkshire Terrier, prea răsfățat.” Alții au jurat însă pe acest hack surprinzător, o a treia persoană comentând: „Eu și soțul meu avem programe și stiluri de somn total diferite, dormim separat de opt ani, ne place!”. O a patra persoană aprobatoare a mărturisit: „Post-divorț. CEL MAI BUN somn din viața mea!”

Recent Posts

2640 de lei de stat. Trebuie să îndeplinești o singură de condiție și să depui o cerere

Mai multe categorii de persoane care beneficiază de ajutoare de stat se bucură de majorări…

18 minute ago

Cum miroase diabetul? Unul dntre primele simptome care indică dezvoltarea bolii

Respirația neplăcută sau mirosul corporal neplăcut pot apărea din diverse cauze. Adesea, mirosul neplăcut poate…

48 de minute ago

Veşti proaste de la ANM! Un nou val de FRIG şi PLOI torenţiale loveşte România

Meteorologii de la ANM au alte veşti proaste legate de vreme. Potrivit acestora, vremea se…

2 ore ago

Florin Piersic a fost operat. Care este starea de sănătate a maestrului?

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat joi seara la Spitalul Foişor din București. Potrivit…

2 ore ago

Marea Britanie refuză să semneze tratatul OMS privind vaccinurile

Autorităţile din Marea Britanie au anunţat că refuză să semneze acordul Organizației Mondiale a Sănătății…

2 ore ago

Citeste si: