miercuri, iunie 16, 2021

Un nou medicament anti-Covid, dezvoltat în India, grăbește însănătoșirea pacienților și reduce dependența de oxigenoterapie. O veste bună, având în vedere că rezervele de oxigen s-au epuizat în spitale, iar pacienţii

îngrijiţi la domiciliu au fost nevoiţi să plătească dublul sau chiar triplul preţului pentru concentratoarele de oxigen.

Medicamentul “2-deoxy-D-glucose” (2-DG) a fost dezvoltat de un laborator al Organizaţiei de Cercetare şi Dezvoltare în domeniul Apărării din India (DRDO) şi de Compania farmaceutică Dr Reddy’s Laboratories, cu sediul în Hyderabad, potrivit dpa.

Primul lot de medicamente a fost lansat de ministrul Apărării din India, Rajnath Singh, şi de ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, în capitala New Delhi şi va fi utilizat în spitale din oraş.

Pacienții tratați

nu au mai avut nevoie de oxigenoterapie

Unii experţi au pus totuşi la îndoială eficacitatea noului medicament spunând că nu au fost publicate suficiente dovezi din etapa a doua şi a treia a studiilor clinice.

O variantă a 2-DG a fost utilizată pe bază experimentală pentru tratarea anumitor tulpini de cancer, însă nu a fost încă aprobată în acest scop, a declarat expertul în biologie moleculară Rakesh Mishra.

Mishra, care a fost implicat în dezvoltarea noului medicament, a afirmat că acesta a blocat capacitatea virusului de a se multiplica în anumite celule şi un procent semnificativ de

pacienţi din cadrul studiilor nu au mai avut nevoie de aport de oxigen după ce au primit două doze din noul medicament.

Ultimele stiri

Parteneri