vineri, iunie 2, 2023

Dr. Laura Ene, specialist în Diabet și Boli de Nutriție, spulberă unul dintre cele mai mari mituri despre cel mai îndrăgit aliment al românilor.

„Nu un singur aliment este cel care ne va salva și ne va duce către o viață plină de sănătate și vitalitate (…). Nutriția nu este un panaceu, nu trebuie tratată ca atare, nu promite tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, că nici nu are cum. Și pe lângă nutriție este important ce facem cu restul vieții noastre: cum ne odihnim, câtă apă bem, câtă mișcare facem. Nu este doar despre ce mâncăm.

Te-ar mai interesa: Un produs cosmetic potenţial periculos pentru sănă...

Ce-i puțin n-ajunge, iar ce-i mult strică, asta este și cu carnea. O masă de carne pe zi ar trebui să fie suficientă, la prânz sau seara, depinde când o preferăm. Pentru că, dacă alegem o masă de proteină vegetală care vine la pachet cu mult carbohidrat, mă refer la linte, la fasole boabe, la paste, la orez, la năut, la cartof, pentru masa de prânz, atunci am putea să lăsăm masa de carne seara”, a explicat medicul.

Nutriționistul spune că trebuie să combinăm inteligent alimentele, farfuria să fie cât mai colorată, fiind semnul că aducem organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Te-ar mai interesa: Avertismentul „ucigașului tăcut”. 9 simptome ale t...

„Cu cât mai multe culori în farfurie, cu atât mai mulți antioxidanți, mai multe vitamine și minerale. Nu un singur aliment este cel care ne va salva și ne va duce către o viață plină de sănătate și vitalitate”, a precizat dr. Laura Ene, specialist în Diabet și Boli de Nutriție, la Digi24.


„Pâinea nu îngraşă”

„Noi cu toții am crescut cu șnițel și cu cartofi prăjiți, însă cred că erau cam singurele alimente hipercalorice pe care le aveam la îndemână, plus că eram în alt context, făceam mult mai multă mișcare, respiram alt aer și nu aveam atâtea alte lucruri la îndemână care cu adevărat erau rele.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Leacul simplu din bătrâni care curăţă ficat...

Pâinea nu îngrașă, dragii mei, vă rog să vă uitați pe eticheta alimentelor! Câte calorii sunt pe suta de grame de pâine și câte calorii regăsim pe suta de grame de covrigei, de chipsuri, de sticksuri? Ca să nu mai vorbim de covrigi, covrigei, sărățele, merdenele, produse de patiserie”, a mai punctat dr. Ene.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private