Sari la conținut

Un sondaj dezvăluie că 25% din populația adultă refuză imunizarea. Ce cauzează reticența față de vaccin?

refuză imunizarea

Încetarea pandemiei depinde în mod direct de măsurile luate pentru a inhiba transmiterea rapidă a virusului SARS-CoV-2. În ciuda eforturilor de a dezvolta formule eficiente anti-Covid, foarte multe persoane raportează o reținere în fața vaccinului. Din ce cauză refuză imunizarea?

Potrivit Rador, o mare parte din populația S.U.A. refuză imunizarea, ca urmare a dezinformării și temerilor legate de siguranța vaccinului anticoronavirus. Acest lucru poate pune în pericol evoluția contextului pandemic din Statele unite ale Americii. Sondajul a fost evidențiat prin opiniile americanilor asupra formulelor farmaceutice anti-Covid, susține Rai News.

Un sfert dintre americanii adulți nu vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului, iar un alt sfert nu au decis încă, rezultă din sondajul realizat de Associated Press-Center for Public Affairs Research şi publicat de The Guardian.

În ciuda progreselor înregistrate de vaccinuri, rezultatele nu sunt cu mult diferite faţă de cele ale sondajului din luna mai. În sondajul efectuat pe 1.117 adulți americani în perioada 3-7 decembrie, aproximativ 3 din 10 au spus că sunt foarte, sau extrem de încrezători că primele vaccinuri disponibile au fost testate corespunzător ca siguranță și eficacitate. Numai că un număr similar de oameni au spus că nu au aceeași încredere.

Restul persoanelor intervievate au fost echidistante de aceste două extreme. Dintre cei care nu doresc să se vaccineze, aproximativ 3 din 10 au spus că nu sunt îngrijorați de eventualitatea de a se îmbolnăvi grav de coronavirus și aproximativ un sfert au afirmat că epidemia nu este atât de gravă pe cât spun experții.

Aproximativ 7 din 10 din cei care au declarat că nu vor să fie vaccinați sunt îngrijorați de efectele secundare și preferă să aștepte următoarea campanie de vaccinare.

De ce există rețineri?

Se pare că reticența față de virus este o problemă reală, la nivel mondial. Oamenii nu sunt siguri de modul în care vaccinul a fost dezvoltat într-un timp atât de scurt, motiv pentru care presupun că formula acestuia nu este sigură. Totuși, oficialii au raportat efecte adverse minore în faza 3 a studiilor și susțin că nu sunt un pericol pentru sănătatea persoanelor imunizate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel