Sari la conținut

Unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi români e acuzat că reutiliza dispozitive medicale de la pacienți decedați

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spital

Cel mai cunoscut medic cardiolog din Iași este principalul vizat în de ancheta procurorilor privind refolosirea unor dispozitive medicale prelevate de la pacienți decedați, potrivit publicației Ziarul de Iași. 

Este vorba de medicul Dan Tesloianu care activează la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” și nu este la prima confruntare cu procurorii.

În 2011, a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Dosarul a fost închis, în 2015, de fostul șef al DNA Iași, Emilian Eva. Acesta a ajuns să fie anchetat la rândul său pentru vânzarea a peste 200 de tablouri, unele dintre ele fiind false. Majoritatea proveneau de la cardiologul Dan Tesloianu, care are reputația de a fi colecționar de artă.

Tesloianu se plângea de numărul pacienților

Doctorul Dan Tesloianu vorbea despre cât de mare este solicitarea pentru implantarea dispozitivelor intracardice, într-un interviu pentru Ziarul de Iași, în 2019.

Medicul spunea că zilnic sunt programați 12 pacienți, că se ajunge la 80 de proceduri de implantare a dispozitivelor intracardiace pe lună și că în primele 6 luni din 2019 au fost realizate 450 de astfel de operații. Această intervenție chirurgicală se realizează în Iași doar la Clinica de Cardiologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” și la Institutul de Boli Cardiovasculare.

„Pacienţii trebuie să înţeleagă că viaţa cu aceste dispozitive «salvatoare de viaţă» nu este doar «lapte şi miere». Controalele periodice sunt foarte importante şi pacientul trebuie să respecte datele stabilite, deoarece numărul bolnavilor pe care îi avem în evidenţă este foarte mare”, declara dr. Dan Tesloianu.

Percheziții în trei județe Autoritățile fac, vineri dimineață, 24 de percheziții, în trei județe, inclusiv la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi și la Spitalul Militar Regina Maria din municipiul Brașov, într-un dosar cu acuzații dare de mită, fals și înşelăciune.

Sunt vizați medici care ar fi operat pacienți refolosind dispozitive medicale prelevate de la cadavre, scrie G4media, care citează surse din anchetă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel