sâmbătă, septembrie 24, 2022

Remedii boli respiratorii. Eucaliptul este denumit în limbajul popular remediul bolilor respiratorii. Frunzele de eucalipt sunt renumite pentru proprietățile sale antiseptice, antifungice, antivirale, expectorante, cicatrizante, digestive, antinevralgice, antireumatice.

Ceaiul de eucalipt care se prepară din frunzele de eucalipt poate ameliora și stările febrile. Specialiștii susțin că este un ceai ale căror beneficii în cazul stărilor gripale sau a răcelilor sunt imense. Chiar dacă este un simplu ceai, un remediu natural practic care poate ameliora infecțiile respiratorii, totuși în Germania acest ceai este recomandat de medici ca parte a tratamentului pentru durerile de gât sau pentru simptomele care însoțesc bronșita.

Te-ar mai interesa: Fructele care se coc toamna târziu. Mihaela Bilic:...

Beneficiile ceaiului de eucalipt

Aroma puternică a acestui ceai ajută la desfundarea imediată a nasului și ameliorează intensitatea tusei.

Eucaliptul se găsește sub formă de ceai sau ulei în magazinele naturiste și în supermarketuri. De asemenea, îți poți face tu în casă ceai de eucalipt. Acest ceai se prepară din frunzele arborelui. Este indicat ca acestea să fie uscate, pentru ca apa să le absoarbă mai bine proprietățile benefice.

  • Combate disconfort dat de stările gripale sau de răceală.
  • Calmează iritațiile gâtului sau durerea de gât.
  • Diminuează secrețiile nazale care însoțesc afecțiunile respiratorii.
  • Reușește să scadă și febra.
  • Ajută la eliminarea secrețiilor bronșice.
  • Contribuie la combaterea infecțiilor și la întărirea imunității. Mai mult, sunt studii care susțin că acesta poate proteja organismul și de infecții bacteriene, inclusiv de E. coli sau de candida albicans.
  • Reglează nivelul de zahăr din sânge. Ceaiul de eucalipt este indicat chiar persoanelor care au fost diagnosticat cu diabet zaharat, datorită proprietăților sale de a regla nivelul de zahăr din sânge.
  • Promovează sănătatea dentară. Astfel, pe scară largă eucaliptul este folosit pentru combaterea tartrului dentar dar și ca protecție împotriva gingivitei.
  • Ajută la combaterea alergiilor.
  • Ameliorează durerea musculară, de aceea este recomandat celor care au artrită sau probleme musculare, deoarece eucaliptul conține substanțe cu proprietăți antiinflamatorii.

Gargara cu eucalipt calmează iritațiile gâtului

Totodată, pentru durerea de gât poți să bei ceai de eucalipt, dar mai ales este bine să faci gargară cu eucalipt. Acesta combate congestia nazală și răceala. Pentru a ameliora durerea de gât fă gargară de două ori pe zi, dimineața și seara. Poți sa pui într-un ibric apă, 2 linguri de frunze de eucalipt și lasă compoziția la fiert. Lasă amestecul să se răcească puțin și apoi poți face gargară.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private